“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc

de Mihaela11_jo in Vita, 14 Mai 2011 | 6971 vizualizari

 

“M’nazaleh batatas” este un fel de gulaş arabesc; se serveste in mod specific cu garnitura de orez fiert.
O recomand celor care vor sa faca regim! Ha ha ha...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame carne de vita taiata in bucatii de cca 4-5 cm  
  • 1,5 kg cartofi  
  • 2 pahare orez  
  • 3 cepe de marime medie  
  • 5-6 catei de usturoi  
  • 2 linguri de boia dulce de ardei  
  • 3-4 foi de dafin  
  • 2 fire de rozmarin verde  
  • frunza de patrunjel  
  • 2 lingurite condiment mixt pentru carne(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • ulei de masline  
  • ulei de porumb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc:

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi se adauga carnea de vita si se mai lasa la calit 5 minute.

Se adauga boiaua,condimentele,frunza de dafin si rozmarinul, sarea si piperul si se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere carnea.

Se inchide cratita de fiert subpresiune si din momentul in care a inceput sa fiarba  se reduce focul si se lasa 45 de minute.

Intre timp se curata cartofii de coaja, se taie bucati mai mari si se calesc in ulei de masline  pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbata pentru a se elimina plusul de ulei.

Orezul se opareste si se spala bine ; intr-o cratita antiaderenta se pun la fiert 2 pahare si 2/3 de apa cu o lingurita de sare si 3 linguri ulei de porumb; cand incepe sa fiarba se adauga orezul.

Cand orezul incepe sa fiarba se reduce focul si fierbe 20 de minute.

Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii si se mai lasa la foc mic 5 minute.

Usturoiul se toaca marunt si se caleste in ulei de masline  pana ia o culoare aurie; se adauga la mancare la ultimele clocote impreuna cu frunza de patrunjel verde.

In mod specific aceasta mancare de cartofi se serveste cu garnitura de orez si salata de castraveti cu iaurt si usturoi sau muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita cu cartofi