“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc

de Mihaela11_jo in Vita, 14 Mai 2011 | 3745 vizualizari

 

“M’nazaleh batatas” este un fel de gulaş arabesc; se serveste in mod specific cu garnitura de orez fiert.
O recomand celor care vor sa faca regim! Ha ha ha...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame carne de vita taiata in bucatii de cca 4-5 cm  
  • 1,5 kg cartofi  
  • 2 pahare orez  
  • 3 cepe de marime medie  
  • 5-6 catei de usturoi  
  • 2 linguri de boia dulce de ardei  
  • 3-4 foi de dafin  
  • 2 fire de rozmarin verde  
  • frunza de patrunjel  
  • 2 lingurite condiment mixt pentru carne(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • ulei de masline  
  • ulei de porumb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc:

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi se adauga carnea de vita si se mai lasa la calit 5 minute.


Se adauga boiaua,condimentele,frunza de dafin si rozmarinul, sarea si piperul si se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere carnea.


Se inchide cratita de fiert subpresiune si din momentul in care a inceput sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.


Intre timp se curata cartofii de coaja, se taie bucati mai mari si se calesc in ulei de masline pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbata pentru a se elimina plusul de ulei.


Orezul se opareste si se spala bine ; intr-o cratita antiaderenta se pun la fiert 2 pahare si 2/3 de apa cu o lingurita de sare si 3 linguri ulei de porumb; cand incepe sa fiarba se adauga orezul.


Cand orezul incepe sa fiarba se reduce focul si fierbe 20 de minute.


Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii si se mai lasa la foc mic 5 minute.


Usturoiul se toaca marunt si se caleste in ulei de masline pana ia o culoare aurie; se adauga la mancare la ultimele clocote impreuna cu frunza de patrunjel verde.


In mod specific aceasta mancare de cartofi se serveste cu garnitura de orez si salata de castraveti cu iaurt si usturoi sau muraturi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

15.05.2011, 15:44

LUK

kamy 1

15.05.2011, 20:22

Mihaela11_jo 1

15.05.2011, 20:58

Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas de la Borsa