Cantik

de Giana in Vita, 15 Oct 2013 | 12358 vizualizari

 

Cantik (se citeste geantâc) - se fac din aluat cu drojdie, care se umple cu carne de vita tocata si ceapa cruda. O reteta veche dar inca la moda si foarte apreciata in zona Dobrogei. Noua ne place foarte mult si servim acest preparat ca fel principal pt ca sunt foarte satioase.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • drojdie (cat o nuca)
  • 250 ml lapte cald sau iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei

Umplutura:

  • 300 g carne tocata de vita (fara grasime)
  • o ceapa potrivita (data prin razatoare)
  • sare, piper, boia de ardei dulce, menta

Ulei, iaurt/smantana si un galbenus de ou (optional) pt uns.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantik:

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Coca trebuie sa fie ca un aluat de paine, cantitatea de faina poate varia in functie de calitatea acesteia; nu masor cantitatea de faina dar dupa ochi aluatul inghite cam 500 g de faina.


Condimentam carnea si o amestecam cu ceapa tocata marunt sau data prin razatoare.


Dupa ce a dospit aluatul se fac bilute (eu le fac cam cat un ou de gaina ca sa nu muncesc prea mult), le intindem cu mana, le umplem cu carne si le impachetam in forma de semiluna lipind bine marginile ca sa nu se desfaca. Le ungem cu ulei pe ambele parti (ca sa nu se lipeasca intre ele) si le asezam una langa alta in tava unsa cu ulei. Se mai lasa putin la dospit si se ung cu iaurt/smantana si galbenus de ou (optional). Eu le-am uns doar cu iaurt.


Se introduce tava in cuptor si se coc pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor si le servim calde alaturi de o salata, compot sau ayran/sana.


 

TIPS-URI

1

Ca sa inmuiem crusta de deasupra le putem stropi cu putina apa imediat cum le scoatem din cuptor, insa eu prefer sa pun o tava deasupra, le las 5 minute si se inmoaie de la aburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cantik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lia_ 1

16.10.2013, 15:28

ce misto!!!

Bya Ralu 1

16.10.2013, 19:34

bun bun

Giana 1

16.10.2013, 23:03

Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici umpluti cu nuca