Vita la cuptor cu cartofi copti

de Luckycake in Vita, 29 Ian 2014 | 3239 vizualizari

 

Incepem saptamana in forta :) , cu o reteta adaptata dupa Jamie Oliver , vita slow cooked, adica gatita la foc mic.Dureaza cam 4 ore dar rezultatul este peste asteptari.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1,5 kg piept vita
  • 2 cepe
  • 2 lingurite mustar
  • sare,piper
  • 1 kg cartofi
  • 5 fire rozmarin
  • ulei de masline
  • Pt sos:
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gem de coacaze
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 400 ml apa fierbinte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita la cuptor cu cartofi copti:

Intr-o oala mare, care o putem da la cuptor, incingem putin ulei de masline.Carnea o asezonam cu sare si piper si o prajim pana e rumena pe toate partile.Intre timp taiem ceapa solzisori si dupa ce am rumenit carnea,o punem sub aceasta, carnea o ungem pe o parte cu mustar iar peste punem 3 fire de romarin.Carnea o acoperim cu hartie cerata umeda , apoi peste cratita folie de aluminiu si un capac .O punem la cuptor 4 ore la 170 grade.La jumatatea timpului verificam si daca mai este nevoie adaugam putina apa fierbinte. Dupa 2 ore curatam cartofii ,daca sunt mai mari ii taiem in jumatate apoi ii punem la fiert in apa cu sare, ii lasam sa fiarba 10 minute.Apoi ii strecuram si intr-o tava ii asezonam cu sare, piper, ulei de masline si restul de rozmarin.Ii punem in cuptor pe pozitia cea mai joasa cu o ora si jumatate inaite de a fi gata carnea.


Cand carnea e gata o scoatem afara din oala si o lasam acoperita pe o farfurie cu folia de aluminiu.Sosul ramas in oala il punem la foc mediu si adaugam 2 linguri faina, 2 linguri gem de coacaze si 2 linguri de otet de vin rosu si 400 ml apa fierbinte.Lasam la fiert pana ajungem la consistenta dorita. Servim cat mai repede caci este delicios .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita la cuptor cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Luckycake 1

06.02.2014, 20:43

bine v-am gasit va multumesc pt aprecieri

gaby_duceag 1

06.02.2014, 21:16

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 15:11

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor