Wafers cake

de - Andreea - in Prajituri, 3 Sep 2015 | 3778 vizualizari

 

Ideea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu bomba calorica ...WHO CARES ??? Atit timp cat mananci cu bun simt nu vad unde este bomba calorica :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr napolitane
  • 100 gr ciocolata cu alune de padure
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite cu rom
  • 500 gr frisca lichida
  • 2 linguri cu nuca
  • 2 linguri ciocolata rasa
  • triunghiuri de napolitana ( ptr decor )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wafers cake:

Incepem prin a pregati frisca si cremele.


Intr-o tigaie topim la foc mic , 100 ml frisca lichida cu 100 gr ciocolata cu alune de padure amestecand in continuu cu ajutorul unui tel facand atentie ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Cand ciocolata s-a topit si am amestecat bine , dam de pe foc , lasam sa se raceasca apoi punem intr-un bol si dam la frigider .


Intr-o alta tigaie topim la foc mic ,100 ml frisca lichida cu 100 gr ciocolata cu lapte,cele doua lingurite cu rom,amestecand in continuu cu ajutorul unui tel facand atentie ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Cand ciocolata s-a topit si am amestecat bine , dam de pe foc , lasam sa se raceasca apoi punem intr-un bol si dam la frigider .


Frisca o punem intr-un bol si mixam la viteza maxima cu ajutorul unui mixer pana ce frisca a devenit tare si lucioasa. Intorcand bolul, frisca nu va cadea . Dam si acest bol la frigider.


Dupa 2-3 ore , scoatem cele doua creme de la frigider si cu ajutorul unui mixer , mixam la viteza maxima fiecare crema pana amestecul de ciocolata si frisca devine o crema pufoasa si delicioasa :) .


Intr-o tavita punem un strat de napolitane. Intindem un prim strat de crema de ciocolata cu alune, suprapunem un nou strat de napolitane dupa care asezam un strat de frisca. Acoperim cu un nou strat de napolitane peste care punem cea de-a doua crema cu ciocolata cu lapte .Peste acest strat de crema , punem un strat de frisca , nivelam frumos si ornam cu ciocolata rasa, nuca zdrobita si triunghiurile de napolitana.


Se da la rece pana in momentul servirii .

TIPS-URI

1

Folositi napolitane subtiri, pentru a fi usor de taiat .

2

Ciocolata de lapte poate fi inlocuita cu orice alt tip , la fel si cea cu alune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Wafers cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

- Andreea - 1

07.09.2015, 09:06

kytz 1

30.04.2017, 11:22

Waw! Delicios!

- Andreea - 1

01.07.2017, 11:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert briose cu afine
  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

  • 06

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Îngheţată parfait tiramisu

ieri la 21:05

Mancarica cu carne de vita si rosii /Zigni

ieri la 20:51

Bucățele de  pui cu  sos de muștar

ieri la 20:06

Cartofi și sparanghel verde

ieri la 20:02

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi Lica