Waffels (vafe - reteta olandeza)

de Alinutza80 in Dulciuri, 28 Sep 2012 | 6815 vizualizari

 

La prima incercare nu mi-au iesit foarte frumoase, dar in schimb au fost foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 4 lg zahar
  • 4 oua
  • 200 ml lapte caldut
  • 1oo gr unt topit (sau margarina topita)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu otet
  • ulei pentru uns forma
  • zahar pentru pudrat(sau gem, dupa preferinta)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffels (vafe - reteta olandeza):

Intr-un castron se amesteca faina, sarea, scortisoara, zaharul si amoniacul. Se adauga apoi ouale unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele si untul topit.


Se incalzeste aparatul si se unge cu putin ulei(nu foarte mult).Cu ajutorul unui polonic punem compozitia in aparat si lasam la copt pana se rumenesc putin.


In Olanda se servesc cu putin unt si zahar brun, dar mie mi se par mai gretoase asa, noi am servit cu zahar pudra.


Se mai pot servi si cu gem sau pasta de ciocolata.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Waffels (vafe - reteta olandeza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

30.09.2012, 18:20

delicioase

Sim0na 1

02.10.2012, 09:40

N-am mai facut de mult.. Bine ca mi-ai amintit!

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:46

un dulce de 10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Vaffe sau gauffre