Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 6 Iun 2015 | 2021 vizualizari

 

Chana Masala este un curry cu naut, cu arome intense, complimentate prefect de raita, sosul de iaurt si castravete. Daca le invelim intr-o lipie pufoasa, impreuna cu cateva frunze de salata, aveam reteta perfecta pentru un pranz portabil delicios.

 

INGREDIENTE

Pentru Chana Masala:

  • 400 grame naut din conserva
  • 1 ceapa de marime medie, tocata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare/piper
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 legatura de coriandru (optional)

Mix de condimente:

  • 1/2 lingurita paprika
  • 1/2 lingurita cumin
  • 1 lingurita tumeric
  • 1/4 lingurita ghimbir ras
  • 1/4 lingurita coriandru pudra
  • 1/2 lingurita garam masala (optional)
  • putin piper cayenne (optional)

Pentru Raita din castravete:

  • 1/4 castravete englezesc, taiat cuburi
  • 2 linguri iaurt grecesc cu continut redus de grasime
  • 1/2 lingura de menta proaspata, tocata
  • cateva seminte de cumin
  • sare

Pentru servit:

  • lipii
  • frunze de salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete:

Se soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut.


Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de apa si cu ajutorul unei linguri se indeparteaza eventualele bucati care s-au lipit de baza tigaii.


Se adauga nautul, rosiile, jumatate din sucul de lamaie si sarea si se gateste la foc mic 15 minute.


La final, se adauga restul de suc de lamaie.


Se amesteca toate ingredientele pentru raita si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.


Se unge o lipie cu raita, se aseaza cateva frunze de salata, apoi cateva linguri de Chana Masala. Se ruleaza lipia si se fixeaza cu folie din aluminiu.


Daca ti-a placut reteta noastra "Wrap cu Chana Masala si Raita din castravete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

07.06.2015, 06:03

Interesanta!

Gherca Daniela 1

07.06.2015, 08:05

Panacris 1

07.06.2015, 16:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata