Yayla - supa turceasca cu iaurt

de RalukaToprak in Supe, 3 Mai 2014 | 3181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 litri apa
  • 1 ceasca paste(asemanatoare orezului)
  • 370 gr iaurt
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita menta
  • 1 lingurita fulgi de boia iute
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yayla - supa turceasca cu iaurt:

Se pune pe foc in oala cu apa 1 lingura de sare cand s-a incalzit se adauga pastele si se lasa sa fiarba.


Cand da primul clocot adaugam patrunjelul tocat marunt si lasam sa fierba bine amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de oala,cand sunt fierte pastele,dam cratita la o parte si ne ocupam de iaurt pe care il amestecam cu oul si cele doua linguri de faina .


Luam cu lingura din supa si punem peste iaurt pentru al aduce cat de cat la temperatura acesteia.Turnam apoi amestecul in oala si aducem din nou la fiert lasand sa dea din nou cateva clocote si amestecand din cand in cand.In acest timp cat fierbe,luam o craticioara,incingem 4 linguri de ulei si adaugam fulgii de boia iute si menta,amaestecand,nu lasam mult,chiar deloc decat sa sfaraie putin in ulei aceste condimente ca altfel se ard.


Oprim focul la supa iar cu o lingura(atentie,uleiul incins in contact cu supa va sfarai,deci nu turnati totul odata) punem in oala acest amestec de condimente prajite,potrivim din nou cu sare.


Este o supa foarte aromata buna iarna pentru continutul de menta dar si rece vara.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Yayla - supa turceasca cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ina 1

05.05.2014, 20:58

suna bine , arata bine

RalukaToprak 1

06.05.2014, 15:13

Va mulțumesc pentru apreciere, chiar are o arama deosebita datorita mentei !

miki_a 1

02.11.2015, 10:54

La multi ani!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa de orez cu piept de pui