Yogurt cake

de laura_n in Torturi, 12 Aug 2012 | 4655 vizualizari

 

Dupa cum spuneam si pe blogul meu, daca exista cheese cake, facut, teoretic, din branza sau din crema de branza, pe acest desert l-am botezat, yogurt cake, pentru ca l-am facut din iaurt :))
O deliciosenie, pe cuvantul meu :P

 

INGREDIENTE

  • 900 gr iaurt natur
  • 150 gr zahar pudra
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • 600 gr zmeura proaspata
  • 400 gr biscuiti cu cacao
  • 250 gr unt nesarat
  • 1 pachet biscuiti Oreo
  • o mana fulgi migdale
  • 1 canita sirop mure
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yogurt cake:

Punem gelatina la hidratat in apa. Zmeura o spalam si o lasam la scurs.


Biscuitii ii maruntim la robot sau cu sucitorul, dar nu foarte fin, ci sa arate ca o sare grunjoasa mai mare. Untul il topim si il turnam peste biscuiti si amestecam bine.


Intr-o forma de copt, intindem pasta de biscuiti si o uniformizam, presand cu o lingura de lemn.


Iaurtul il mixam cu zaharul, adaugam gelatina si la sfarsit adaugam zmeurica si amestecam de vreo doua - trei ori cu lingura cat sa se distribuie uniform in tot iaurtul.


Aceasta compozitie se toarna peste pasta de biscuiti, deasupra presaram niste fulgi de migdale si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.


Scoatem de la frigider, desfacem biscuitii Oreo si asezam cate un biscuit cu crema, apoi unul simplu si tot asa pana terminam de ornat in intregime, apoi turnam putin sirop sau sos de mure deasupra.


Radem ciocolata si dam iar la rece pentru o ora.


Este un desert extra-fin, foarte delicat si foarte racoros. Biscuitii de deasupra se vor inmuia in sosul de mure si vor deveni foarte cremosi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Yogurt cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

jolygina 1

16.08.2012, 00:18

super

laura_n 1

16.08.2012, 14:34

multumesc mult Jolygina

Lau 1

19.08.2012, 16:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de coacaze