Yogurt cake

de laura_n in Torturi, 12 Aug 2012 | 6174 vizualizari

 

Dupa cum spuneam si pe blogul meu, daca exista cheese cake, facut, teoretic, din branza sau din crema de branza, pe acest desert l-am botezat, yogurt cake, pentru ca l-am facut din iaurt :))
O deliciosenie, pe cuvantul meu :P

 

INGREDIENTE

  • 900 gr iaurt natur
  • 150 gr zahar pudra
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • 600 gr zmeura proaspata
  • 400 gr biscuiti cu cacao
  • 250 gr unt nesarat
  • 1 pachet biscuiti Oreo
  • o mana fulgi migdale
  • 1 canita sirop mure
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yogurt cake:

Punem gelatina la hidratat in apa. Zmeura o spalam si o lasam la scurs.


Biscuitii ii maruntim la robot sau cu sucitorul, dar nu foarte fin, ci sa arate ca o sare grunjoasa mai mare. Untul il topim si il turnam peste biscuiti si amestecam bine.


Intr-o forma de copt, intindem pasta de biscuiti si o uniformizam, presand cu o lingura de lemn.


Iaurtul il mixam cu zaharul, adaugam gelatina si la sfarsit adaugam zmeurica si amestecam de vreo doua - trei ori cu lingura cat sa se distribuie uniform in tot iaurtul.


Aceasta compozitie se toarna peste pasta de biscuiti, deasupra presaram niste fulgi de migdale si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.


Scoatem de la frigider, desfacem biscuitii Oreo si asezam cate un biscuit cu crema, apoi unul simplu si tot asa pana terminam de ornat in intregime, apoi turnam putin sirop sau sos de mure deasupra.


Radem ciocolata si dam iar la rece pentru o ora.


Este un desert extra-fin, foarte delicat si foarte racoros. Biscuitii de deasupra se vor inmuia in sosul de mure si vor deveni foarte cremosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Yogurt cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

jolygina 1

16.08.2012, 00:18

super

laura_n 1

16.08.2012, 14:34

multumesc mult Jolygina

Lau 1

19.08.2012, 16:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema capuccino