Tort Padurea Neagra

de T I M E A in Torturi, 27 Apr 2012 | 3181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • - 250 gr zahar
  • - 220 gr faina
  • - 2 oua
  • - 1/2 cup cacao
  • - 1/2 cup ulei
  • - 1/4 cup lapte
  • - 1/2 cup cafea
  • - 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • Jeleu de visine:
  • - 400 gr visine
  • - 1 plic gelatina rosie
  • - 250 ml apa
  • - 3-4 linguri zahar
  • Sirop:
  • suc de visine sau lichior de visine.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Batem ouale intregi cu mixerul pana se deschid la culoare. Adaugam pe rand zaharul mixand in continuare, apoi, uleiul si laptele. Separat amestecam ingredientele solide: faina, cacaoa si praful de copt si adaugam treptat la compozitia lichida folosind o spatula. Turnam si cafeaua fierbinte si amestecam bine. Obtinem o compozitie ca o smantana.


Tapetam o forma rotunda si turnam jumatate din compozitie si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20-25 minute. La fel procedam si cu cealalta jumatate.


Eu din aceasta compozitie am facut 2 foi in tava de 24 cm. Am taiat apoi la fiecare foaie partea de sus si am folosit doar partea de jos...adica 2 foi.


Puteti turna toata compozitia si va iasa un blat mai inalt pe care il puteti taia in trei. Cum doriti.


Crema: batem frisca, in care adaugam intaritorul de frisca, cu mixerul la viteza mare pana se intareste.


Pregatire jeleul de visine:


Impartim toate ingredientele in doua vase separate si le preparam pe rand in momentul in care trebuie sa il folosim. Adica mai intai amestecam 200 gr visine cu jumatate plic gelatina, 125 gr apa si 2 linguri zahar si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Apoi cand avem nevoie de cealalta jumatate procedam la fel.


Asamblare: Mai intai asezam inelul de la tava de tort pe un platou. Apoi asezam in inel prima foaie, o insiropam usor si turnam prima parte de jeleu si nivelam.


Dam la frigider pana se raceste si se intareste jeleul. Turnam apoi jumatate din cantitatea de frisca si nivelam frumos.


Asezam apoi urmatoarea foaie de blat apasand usor cu degetele si procedam la fel: sirop-jeleu de visine-frigider-frisca. Indepartam inelul de la tava de tort si ornam si marginile cu frisca.


Pentru ornat: topim aprox 50-70 ciocolata pe baie de aburi, o punem intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si pe o foaie de copt desenam 'gardulete'.Bagam la frigider pana se intareste ciocolata, apoi le luam usor cu un cutit de pe foaia de copt si asezam garduletele pe tort dupa cum ne taie imaginatia.


Asezam si cateva visine de jur imprejur si e gata tortul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

T I M E A 1

28.04.2012, 20:10

bunica, mamaieelena - multumesc, va servesc si pe voi cu o feliuta

alba_zori 1

28.04.2012, 21:16

Foarte bun e tortul tau,felicitari si pofta la gustat!sant alaturi de tine in gand

T I M E A 1

28.04.2012, 21:48

multumesc alba_zori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foret Noire