Tort a la Mihaela

de mihaelabod in Torturi, 30 Ian 2011 | 5317 vizualizari

 

De ziua mea ma gandeam ca tort sa fac, ca mie nu-mi plac cele cumparate si am optat pentru unul simplu.Ca decoratiuni am facut trandafiri din pasta de lapte praf numai ca mi-a iesit cam tare aluatul si nu mi-au iesit cum ar trebui.Sotul meu a fost foarte surprins cand m-a vazut facand florile pentru ca era pentru prima oara cand faceam asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 9 linguri zahar(nu imi place foarte dulce,plus ca vine si insiropat)
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • 1 praf de copt

 pentru crema

  • 500g smantana+aproximativ 350g smantana pentru ornat
  • fructe de padure(eu am avut congelate)
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • zahar dupa gust
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort a la Mihaela:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul,esenta,coaja rasa de portocale si se mixeaza bine pana devin albicioase,dupa care se adauga albusurile si se amesteca cu o lingura sau cu o paleta de jos in sus,usor sa nu se lase compozitia.Intr-o strecuratoare am amestecat faina cu cacao si praful de copt,cerneam putin peste compozitie,amestecam si tot asa pana am terminat cu faina.Am luat o oala mare,sa iasa un tort strasnic,l-am uns cu ulei si l-am tapetat cu faina,am pus amestecul si l-am dat la cuptor cam 30-35min la 180grade si faceti testul cu scobitoarea.L-am lasat sa se raceasca si l-am taiat in trei parti.

Crema este de fapt smantana mixata pana devine frisca,amestecata cu zahar,esenta si zaharul vanilat.

Montarea:se insiropeaza fiecare parte cu visinata,se pune jumatate din crema,fructe de padure,blat,crema ,blat si se orneaza cu frisca din cele 350g smantana si se presara ciocolata rasa.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu piscoturi