Zacusca

de LUK in Mancaruri de legume, 2 Oct 2011 | 8250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5kg vinete
  • 1kg ceapa
  • 2kg gogosari
  • 2.5kg ardei kapia rosu
  • 600ml bulion
  • 2 linguri de zahar
  • 750ml ulei
  • 14 foi de dafin
  • o lingurita piper macinat
  • sare-dupa gust
  • putin ulei pentru pus deasupra in borcane
  • si..rabdare..
Portii: 17
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

  Pentru inceput coacem vinetele si ardeii(daca aveti timp si rabdare coaceti si gogosarii-ii va da un gust mai dulce).Curatati vinetele si ardeii.Lasati la scurs.

Dam prin masina de tocat carne ceapa,vinetele,ardeii si gogosarii(curatati in prealabil de seminte si cozi)-pe rand.

Gogosarul il calim putin ,aprox. o jum. de ora pentru a se evapora cat mai multa apa.

Fierbem bulionul(eu am avut facut in casa) cu zaharul.Punem intr-o oala mare uleiul si apoi calim ceapa(cu grija sa nu o ardeti).Adaugam vinetele,ardeii,bulionul si gogosarii si amestecam mereu.La o ora dupa ce au fiert adaugam foile de dafin,sare si piperul.Eu am fiert-o cam 6 ore.Teoretic trebuie fiarta pana cand vedeti ca a iasit uleiul la suprafata,eu nu am mai avut timp ca deja se facuse 12 noaptea si a doua zi trebuia sa merg la servici.Oricum a iesit foarte buna.

Dupa ce a fiert am turnat-o fierbinte in borcane si am pus uleiul la incins.Fierbinte am pus cate o lingura in fiecare borcan(cat sa acopere suprafata) apoi am pus capacele si am invelit borcanele cu o patura subtire.Leam lasat asa pana a doua zi dupa masa cand am venit de la servici.

Dupa ce am venit de la servici am pus in tava aragazului putina apa(cam 2 pahare) si am aranjat borcanele cu zacusca in ea.Le am lasat asa in cuptor cam o ora la foc mic(120-130 grade) apoi am oprit focul,am scos borcanele,le am aranjat intr-o ladita,le am acoperit iarasi cu patura si abia dupa ce s-au racit le-am dus la depozitare in pivnita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume (brocolli,conopida, varza de bruxelles)la cuptor cu sunculita afumata si ciuperci