Zacusca

de LUK in Mancaruri de legume, 2 Oct 2011 | 8326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5kg vinete
  • 1kg ceapa
  • 2kg gogosari
  • 2.5kg ardei kapia rosu
  • 600ml bulion
  • 2 linguri de zahar
  • 750ml ulei
  • 14 foi de dafin
  • o lingurita piper macinat
  • sare-dupa gust
  • putin ulei pentru pus deasupra in borcane
  • si..rabdare..
Portii: 17
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

  Pentru inceput coacem vinetele si ardeii(daca aveti timp si rabdare coaceti si gogosarii-ii va da un gust mai dulce).Curatati vinetele si ardeii.Lasati la scurs.

Dam prin masina de tocat carne ceapa,vinetele,ardeii si gogosarii(curatati in prealabil de seminte si cozi)-pe rand.

Gogosarul il calim putin ,aprox. o jum. de ora pentru a se evapora cat mai multa apa.

Fierbem bulionul(eu am avut facut in casa) cu zaharul.Punem intr-o oala mare uleiul si apoi calim ceapa(cu grija sa nu o ardeti).Adaugam vinetele,ardeii,bulionul si gogosarii si amestecam mereu.La o ora dupa ce au fiert adaugam foile de dafin,sare si piperul.Eu am fiert-o cam 6 ore.Teoretic trebuie fiarta pana cand vedeti ca a iasit uleiul la suprafata,eu nu am mai avut timp ca deja se facuse 12 noaptea si a doua zi trebuia sa merg la servici.Oricum a iesit foarte buna.

Dupa ce a fiert am turnat-o fierbinte in borcane si am pus uleiul la incins.Fierbinte am pus cate o lingura in fiecare borcan(cat sa acopere suprafata) apoi am pus capacele si am invelit borcanele cu o patura subtire.Leam lasat asa pana a doua zi dupa masa cand am venit de la servici.

Dupa ce am venit de la servici am pus in tava aragazului putina apa(cam 2 pahare) si am aranjat borcanele cu zacusca in ea.Le am lasat asa in cuptor cam o ora la foc mic(120-130 grade) apoi am oprit focul,am scos borcanele,le am aranjat intr-o ladita,le am acoperit iarasi cu patura si abia dupa ce s-au racit le-am dus la depozitare in pivnita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac