Zacusca

de lilik in Zacusca, 26 Sep 2012 | 2154 vizualizari

 

Am vazut ca toata lumea face si mi s-a facut o poftaaaa..asa ca intr-o dimineata,dupa ce am dus pitica la gradinita mi-am cumparat ingredientele necesare si m-am apucat de treaba....

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg vinete
  • 2,5 kg ardei kapia(sau ardei gras si/sau gogosari)
  • 300 gr morcovi(3-4 bucati)
  • 1 kg ceapa rosie
  • 700 ml ulei de masline
  • 700 ml passata de rosii facuta in casa(sau cumparata)
  • sare mare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Coacem ardeii si vinetele,apoi ii lasam acoperiti sa se racoreasca,dupa care ii curatam.


Punem ardeii si vinetele separat la scurs,apoi tocam vinetele cu tocatorul si le punem intr-un vas deoparte,iar ardeii ii tocam marunt(de pot da prim masina de tocat carne) si ii punem si pe acestia deoparte.


Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.


Ceapa o curatam si o dam si pe aceasta pe razatoarea cu gauri mici(sau o tocam marunt) si o punem cu uleiul intr-o oala cu fundul gros pe foc.


Lasam ceapa sa se inmoaie 10-15 minute,apoi adaugam morcovii si lasam la foc potrivit inca 15-20 de minute,dupa care adaugam passata de rosii si la 5 minute ardeii kapia.


Mai lasam 10 minute apoi punem si vinetele si lasam sa fiarba la foc mic pana se ridica uleiul la suprafata(circa 2-3 ore),amestecand mereu sa nu se lipeasca.


In timp ce fierbe potrivim de sare si punem cateva boabe de piper.


Spalam borcanele si le sterilizam(le punem in cuptor la 100° timp de 10 minute),apoi le lasam in cuptorul stins.


Cand zacusca este gata luam cate un borcan(borcanele sa fie inca fierbinti) si il umplem avand grija sa ramana ulei la suprafata si infiletam capacul.


Procedam astfel pana ce terminam zacusca,apoi punem borcanele intr-o patura de lana pana se racesc,apoi le depozitam in camara.


 

TIPS-URI

1

daca nu este destul ulei la suprafata in borcane putem pune la fiecare ulei de masline crud.

2

daca doriti puteti adauga si foi de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

lilik 1

10.11.2012, 23:03

Scuze ca ti-am raspuns asa tarziu...

lilik 1

10.11.2012, 23:04

Ma bucur mult ca ti-a placut..

Doralinda 1

11.11.2012, 13:35

nu-i nimic, lilik! A meritat efortul! Eu am pus si 3 ardei mici rosii iuti, din cei care ii folosesc mexicanii, si mi-a iesit mai picanta zacusca, asa cum ne place noua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei cu fasole