Zacusca cu bureti

de Rocsi in Zacusca, 14 Oct 2010 | 25752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr pasta de tomate
  • 2,5 kg gogosari
  • 2,5 kg ardei
  • 2,5 kg bureti(eu am folosot ghebe)curatati si fierti
  • 2 kg ceapa
  • 1,5 kg morcov
  • 1 litru ulei
  • sare mare
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu bureti:

Pregatim legumele:


gogosarii si ardeii ii spalam. Le scoatem toate semintele apoi ii dam prin masina de tocat carne. Ceapa se curata,se spala si se toaca foarte marunt(sau puteti sa o dati pe masina de tocat carne). Morcovul ce rade de coaja,se spala si se da prin razatoarea cu ochiuri mici. Buretii ii curatati,ii spalati apoi ii fierbeti cam 25-30 min. Ii lasati sa se rocoreasca apoi ii dati pe masina de tocat carne(trebuie sa va ramana 2,5 kg in capat ).


Intr-o oala se pune uleiul. Cand acesta s-a incins se pune ceapa si se inmoaie cam 10-15 min. Apoi punem morcovul si ii inabusim inca vreo 10 min cu ceapa, dupa care adaugam ardeii si gogosarii macinati. Ii amestecam bine cu ceapa si morcovul inabusit si dupa alte 10 min puneti si buretii. Amestecati bine apoi dati oala la cuptor.


Din cand in cand mai deschidati cuptorul si invartiti in zacusca. E gata atunci cand a scazut bine de tot(sa nu fie zemoasa). Aproape de final se pune pasta de tomate, sare mare dupa gust si cateva boabe de piper. Mai lasam cam 15 min sa fiarba in cuptor apoi o scoatem. O lasam sa se racoreasca.


Spalam borcanele bine cu apa fierbinte. Asezam zacusca rece in borcan si le infiletam bine. Infasuram fiecare borcan in hartie,le asezam intr-o oala mai larga,punem apa ,cat sa acoperim borcanele destul de bine. Asezam deasupra lor un prosop de bucatarie,apoi le asezam pe focul aragazului (focul sa fie potrivit)si le sterilizam cam 50 de min. Le lasam sa se raceasca acolo in apa iar a doua zi le dam la loc racoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu bureti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

elena1988 1

11.02.2011, 15:45

Bya Ralu 1

19.08.2012, 22:22

superrrrrr

Rocsi 1

19.08.2012, 23:34

Multumesc Bianca!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou