Zacusca cu bureti

de Rocsi in Zacusca, 14 Oct 2010 | 22720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr pasta de tomate
  • 2,5 kg gogosari
  • 2,5 kg ardei
  • 2,5 kg bureti(eu am folosot ghebe)curatati si fierti
  • 2 kg ceapa
  • 1,5 kg morcov
  • 1 litru ulei
  • sare mare
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu bureti:

Pregatim legumele:


gogosarii si ardeii ii spalam. Le scoatem toate semintele apoi ii dam prin masina de tocat carne. Ceapa se curata,se spala si se toaca foarte marunt(sau puteti sa o dati pe masina de tocat carne). Morcovul ce rade de coaja,se spala si se da prin razatoarea cu ochiuri mici. Buretii ii curatati,ii spalati apoi ii fierbeti cam 25-30 min. Ii lasati sa se rocoreasca apoi ii dati pe masina de tocat carne(trebuie sa va ramana 2,5 kg in capat ).


Intr-o oala se pune uleiul. Cand acesta s-a incins se pune ceapa si se inmoaie cam 10-15 min. Apoi punem morcovul si ii inabusim inca vreo 10 min cu ceapa, dupa care adaugam ardeii si gogosarii macinati. Ii amestecam bine cu ceapa si morcovul inabusit si dupa alte 10 min puneti si buretii. Amestecati bine apoi dati oala la cuptor.


Din cand in cand mai deschidati cuptorul si invartiti in zacusca. E gata atunci cand a scazut bine de tot(sa nu fie zemoasa). Aproape de final se pune pasta de tomate, sare mare dupa gust si cateva boabe de piper. Mai lasam cam 15 min sa fiarba in cuptor apoi o scoatem. O lasam sa se racoreasca.


Spalam borcanele bine cu apa fierbinte. Asezam zacusca rece in borcan si le infiletam bine. Infasuram fiecare borcan in hartie,le asezam intr-o oala mai larga,punem apa ,cat sa acoperim borcanele destul de bine. Asezam deasupra lor un prosop de bucatarie,apoi le asezam pe focul aragazului (focul sa fie potrivit)si le sterilizam cam 50 de min. Le lasam sa se raceasca acolo in apa iar a doua zi le dam la loc racoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu bureti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

elena1988 1

11.02.2011, 15:45

Bya Ralu 1

19.08.2012, 22:22

superrrrrr

Rocsi 1

19.08.2012, 23:34

Multumesc Bianca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)