Zacusca cu bureti

de Rocsi in Zacusca, 5 Sep 2012 | 4187 vizualizari

 

Cea mai buna zacusca ce am mancat pana acum, atat pot sa va zic si va recomand din suflet reteta!

 

INGREDIENTE

  • 3,2 kg ghebe
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg ardei
  • 3 kg kapia
  • 3 kg gogoari
  • 4 morcovi mari
  • 1 litru ulei
  • 650 gr pasta de rosii de casa
  • sare mare
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu bureti:

Ardeii, gogosarii si kapia ii punem la copt.

Cum ii luam de la copt ii punem intr-o oala mare si ii acoperim cu capac.

Ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim.

Dupa ce i-am curatat de coaja, le scoatem cotorul si toate semintele, apoi ii trecem prin masina de tocat sau robot.

Zeama ce o lasa in oala in care i-ati pus copti, o trecem printr-o strecuratoare si o pastram pentru ca o vom folosi la zacusca.

Ceapa o curatam, o spalam si o taiem in doua.

Intr-o oala punem niste apa la fiert.

Cand clocoteste punem ceapa si o oparim 3-4 minute pentru a iesi amareala din ea.

O scoatem la racorit si o trecem prin masina.

Morcovul il radem de coaja si il spalam.

Il punem intr-o cratita si il fierbem pe jumatate, apoi il maruntim prin masina.

Ghebele le curatam si le spalam in multe ape.

Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand clocoteste dam drumul buretilor si ii oparim.

Ii scoatem apoi, ii trecem printr-un jet de apa rece si ii punem la scurs intr-o sita, dupa care ii trecem si pe ei prin masina.

Intr-o oala mare de tuci punem uleiul.

Adaugam ceapa si morcovul si le inabusim cam 5 minute.

Punem amestecul de ardei cu gogosari si zeama ce am strecurat-o lasata de ei.

Lasam sa fiarba la foc potrivit, timp in care invartim cu o paleta de lemn.

Dupa ce a fiert cam o ora incorporam buretii si pasta de rosii.


Amestecam bine sa nu se prinda de fundul oalei.

Cand a scazut destul de bine si uleiul se alege la suprafata inseamna ca e cam gata zacusca.

Condimentam cu sare dupa gust, boabe de piper si cateva bucatele de foi de dafin.

Mai lasam cam 5 minute pe foc si o inchidem.

O lasam sa se raceasca.

Spalam borcanele si capacele cu apa fierbinte si le asezam pe un servet sa se scurga bine.

Zacusca rece o asezam in borcane, pe care le umplem cam pe 3/4.

Le invelim in hartie si le asezam intr-o cratita.

Punem apa pe 3/4, un prosop de bucatarie deasupra si le asezam pe foc la sterilizat.

Din momentul in care inceapa sa fiarba apa le lasam cam 30-35 de minute.

Le scoatem apoi si le invleim bine intr-o patura groasa si punem un alt rand de borcane la sterilizat si tot asa pana terminam cu toate.

Le lasam invelite pana a 2 a zi, cand le ducem la loc racoros.

Sa aveti pofta si spor daca vreti sa o pregatiti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu bureti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

Rocsi 1

09.09.2012, 23:37

Antici

simo_brkic 1

03.05.2013, 23:38

aoleuuu salivez :'(

Rocsi 1

04.05.2013, 10:16

Simo hai sa te servesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Zacusca