Zacusca cu champignon

de anca_rm in Zacusca, 20 Oct 2017 | 1327 vizualizari

 

O zacusca gustoasa numai buna pentru zilele reci de iarna. Din cantitatile date ies 4 borcane de 370 ml.  

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ceapa
  • 200 ml ulei
  • 700 gr ardei rosu copt
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 0.5 l suc de rosii (bulion)
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu champignon:

Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte.


Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.


Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O tocam si pe ea.


Ciupercile curatate foarte bine le impartim in jumate. Jumate le tocam cu un cutit in bucati mai maricele, iar cealalata jumate le macinam.


Intr-o oala cu fund gros punem uleiul si calim ceapa pentru 5 minute.


Apoi adaugam ardeiul, bulionul, ciupercile, sarea, piperul si boiaua (eu am folosit boia afumata).


Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand scade, cam 30 minute sau pana cand se ridica uleiul la suprafata.


Turnam zacusca in borcanele pregatite (spalate,sterilizate si uscate foarte bine), strangem capacul si lasam la racit. Se pastreaza foarte bine in camara la o temperatura constanta.


Dupa ce se desface borcanul, se pastreaza in frigider pentru 2-3 zile.


Este foarte buna servita pe paine prajita sau alaturi de o omleta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu champignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

21.10.2017, 20:06

Arata foarte bine si tare o sa va bucurati la iarna de gustul ei!

dantes 1

22.10.2017, 11:14

Buna!

mirela0911 1

22.10.2017, 21:15

Foarte buna e!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

Perisoare din piept de pui cu marar

pe 16.06 la 13:11

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou