Zacusca cu ciuperci

de La Ancuta in Zacusca, 17 Sep 2012 | 8566 vizualizari

 

Cred ca stiti deja cat de mult imi plac ciupercile. Astfel ca pe langa zacusca de vinete am facut si o jumatate de portie de zacusca cu ciuperci. Am folosit ciuperci champignon, dar ar fi fost mult mai buna cu ciuperci de padure.

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg ciuperci champignon
  • 1,5 kg gogosari
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 1,5 kg ceapa
  • 1 kg rosii
  • 700 ml ulei
  • piper boabe
  • frunze de dafin
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Curatam ceapa si o dam pe masina de tocat sau o tocam cu robotul.

Coacem ardeiul kapia pe plita si il curatam.


Intr-o cratita mare punem uleiul si ceapa si punem pe foc. Sub cratita asezam o plita.Lasam ceapa 15 de minute, la foc mic iar apoi adaugam gogosarul curatat de samburi si dat prin masina de tocat. Dupa inca 10 minute adaugam rosiile tocate si ardeiul curatat de coaja si seminte si dat prin masina de tocat.


Curatam ciupercile si le taiem marunt iar apoi le adaugam in cratita.


Condimentam cu sare dupa gust si adaugam piperul boabe si frunzele de dafin. Tineti minte cate frunze ati pus, pentru a le scoate dupa ce oprim focul.


Lasam totul sa fiarba, amestecand sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.


Stingem focul si punem zacusca fierbinte in borcane spalate si sterilizate.

Asezam borcanele intr-o carita si acoperim cu apa. Punem cratita pe foc si fierbem in dunst 45 de minute.


Le putem lasa sa se raceasca in apa sau le scoatem si le acoperim bine cu o patura pana a doua zi.


Dupa ce s-au racit le depozitam in pivnita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Mihaela11_jo 1

18.09.2012, 00:09

O delicatesa

Sidy 1

18.09.2012, 08:25

Indiferent cu ce e facuta, zacusca mie-mi place taaaaare mult Dar cea cu ciuperci e cea mai buna, asa cum spui si tu

La Ancuta 1

24.09.2012, 11:37

Sidy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu ciuperci