ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS

de Panacris in Zacusca, 27 Sep 2015 | 3763 vizualizari

 

Anul acesta am vrut o porție mică de zacsucă cu ciuperci, deoarece era ptr prima dată când am preparat-o, dar s-a dovedit din nou a fi marrree ;) Tare bunăăă. Acum doi ani, am liber la prepararea de zacuscă:D, așa cred eu :D :))) Ca întotdeauna am avut alături ajutoare de nădejede, TataZmeu și Zmeul cel mic ;) Zmeul cel mare a fost absent motivat, are servici pe timp de vară :D Bonus, ”slugoaiele” din CasaZmeilor, storcătorul de fructe de la Phillips și robotul de bucătărie, cam vechiuț, Kenwood, dar își face încă bine treaba ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • Vinete 20 kilograme,
  • Ardei capia 10 kilograme,
  • Bulion de roşii 6 litri,
  • Ceapa albă 2 kilograme,
  • Ciuperci pleurotus 1,5 kg,
  • Ulei 2 litri,
  • Foi de dafin,
  • Piper boabe,
  • Sare iodată grunjoasă.
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS:

Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardeii kapia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare grunjoasă, se lasă la odihnă, acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin apa. Între timp se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune la călit în 500 ml. de ulei. Ciupercile pleurotus se spală, se curăță apoi se taie felii subțiri. Când s-a albit ceapa se adaugă, feliile de ciuperci și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ardeii curăţaţi şi tocaţi mărunt. Se lasă se dea în clocot, apoi se adaugă vinetele scurse şi tocate. Se adaugă restul de ulei, bulionul de roşii, se asezonează de sare, se adaugă foile de dafin şi boabele de piper după gust. Se lasă la fiert la foc mic sau în cuptor pentru cca.4 ore, până cand se ridică uleiul la suprafaţă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

28.09.2015, 19:32

Meri, eu n-am făcut niciodată cu ciuperci. Tare bună a ieșit chiar cu pleurotus

Rocsi 1

28.09.2015, 20:29

Mai Cris, cate bunatati mai faci

Panacris 1

28.09.2015, 21:03

Rocsi, multe și mărunte Nu prea mai am loc în cămară ( că mai am multe în plan

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete