Zacuscă cu dovlecei

de ionix in Zacusca, 5 Aug 2010 | 5468 vizualizari

 

am facut o portie mica, de pofta :p

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 1 kg ardei gras
  • 300 ml sos de rosii
  • 150 ml ulei
  • 7-8 cepe galbene potrivite
  • Piper boabe, sare
  • 3-4 foi de dafin
  • 2 dovlecei mici sau unul mediu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă cu dovlecei:

Vinetele se coc, se curate si se lasa la scurs. La fel facem si cu ardeii grasi.


Vinetele si ardeii copti se vor taia cubulete.


Ceapa se curate, se spala si se taie cubulete.


Dovleceii se dau pe razatoare pe ochiurile mici si se lasa la scurs intr-o sita.


Intr-o ceaun mai inalt se pune jumatate din cantitatea de ulei la incins.


In uleiul incins punem vinetele si ardeii taiati, a nu se uita sa invartim pentru a nu se prinde.


Intr-o alta craticioara se pune restul de ulei la incins si asezam ceapa cu dovleceii la inmuiat, nu calim. Lasam pana se inmoaie ceapa.


Cand ceapa s-a inmuiat turnam compozitia in ceaunul cu vinete si ardei. Lasam la foc mic, cu un capac pe ceaun, prêt de 10-15 minute.


Dupa aceea adaugam sosul de rosii si lasam la foc mic pana cand uleiul va pluti pe zacusca, eu am fiert-o cam 5 ore.


Cand vedem uleiul deasupra punem piperul boaba, foile de dafin si sare dupa gust.


Se serveste pe paine prajita cu multa voie buna.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

vinetele eu le coc direct pe flacara si le curat de coaja cat sunt fierbinti, pe un ziar, si apoi se lasa in apa rece... astfel nu se amarasc...

2

dovleceii prefer sa fie mai mici pentru a nu se simti semintele :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ionix 1

18.08.2010, 10:44

fetelor, va invit sa incercati... are un gust putin mai dulceag pt ca adaugi dovlecelul... dar nu schimba cu mult gustul cunoscut sarut-mana pt furci

jolygina 1

18.08.2010, 10:59

am venit si eu daca tot ne-ai invitat ,am trecut-o la favorite si las 5 furci

ionix 1

19.08.2010, 08:19

bun venit! sper sa-ti placa dac-o faci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)