ZACUSCA CU BURETI

de amalia01 in Zacusca, 16 Oct 2015 | 1185 vizualizari

 

S-a imbracat gradina toata
in tonuti dulci de aramiu;
miroase a vanata coapta,
a gogosar si rubiniu.


E zarva mare in ograda-
cu mic, cu mare buchisesc
in vechea "carte de bucate"
dupa "ZACUSCA CU BURETI".

- Se curata mai intai ceapa-
Citeste mama; rade-apoi:
Asta e treaba pentru tata,
de gogosari ne-ocupam noi!

Bunica vine cu buretii
alesi, spalati, taiati marunt,
iara bunicul , sub mustata
zambeste, vinete cocand.

- Cine se duce in camara?-
intreaba mama macinand-
sa imi aduca bulionul,
niste ulei, piper, dafin...

- Fug eu, fug eu! striga mezina.
Dar, mama, n-ai uitat ceva?
- Asa e, pui! Eh, bat-o vina,
fugi de adu si cratita!

E zarva mare in ograda,
focul trosneste-ncetulet,
si toti ai casei dau zabava
langa ZACUSCA CU BURETI.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ceapa
  • 5 kg gogosari rosii
  • 2,5 kg vinete
  • 1,5 kg ciuperci ( "bureti de roua")
  • 500 ml ulei
  • 500 ml bulion
  • 15 foi de dafin
  • 1 lingura piper boabe
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ZACUSCA CU BURETI:

Vinetele se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs.

Ceapa se curata, se spala si se taie in sferturi.

Gogosarii se curata de cotoare, se spala si se taie in sferturi.

Buretii se curata de picioruse, se spala si taie nu foarte marunt.

Ceapa, vinetele si gogosarii se macina prin masina de tocat, separat.

250 ml de ulei se incinge intr-o oala mare ( cca 10 l) si apoi se adauga ceapa, calind-o pana devine sticloasa.

Restul de ulei se pune intr-o alta cratita si se calesc gogosarii tocati, pana se inmoaie, apoi se adauga peste ceapa. Se amesteca usor , lasand sa fiarba la foc mic cca 30 minute, dupa care adaugam vinetele. Continuam sa amestecam din cand in cand , lasand compozitia sa fiarba incet. Cand devine pastoasa se adauga buretii si bulionul, foile de dafin, piperul si sare ( dupa gust). Se fierbe pana cand se transforma intr-o pasta omogena.

Se pune compozitia in borcane, se "sigileaza" si se pun la dunst uscat pentru 12 ore.

Se eticheteaza si se pun in camara pentru iarna, cand o servesti cu mare pofta alaturi de cei dragi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCA CU BURETI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

delia64 1

16.10.2015, 16:01

Asa da , in echipa se face treaba buna !!!Frumoasa poezioara !!!Buna zacusca !!!

-Licurici- 1

16.10.2015, 16:49

Cred ca-i tare buna!

Rahela Velicu 1

30.08.2016, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei cu vinete