Zacusca cu fasole pastai

de Anamaria7 in Zacusca, 22 Sep 2010 | 13911 vizualizari

 

Usoara si buuuuna

 

INGREDIENTE

  • 750ml ulei
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg kapia
  • 3 kg gogosar
  • 1 kg fasole pastai
  • 1 l bulion
  • 4-5 foi de dafin
  • o manuta de boabe de piper
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu fasole pastai:

Legumele se spala. Ceapa se toaca marunt si se opareste, apoi se scurge. Kapia si gogosarul se desfac si se curata de cotoare si orice urma de seminte sau pete care fermenteaza, apoi se dau pe masina de tocat.


Fasolea se curata de codite, se fierbe bine in apa pentru a nu indelunga pregatirea si se taie bucatele, cat de marunt doreste fiecare bucataras :)


In Oala cea Mare :) se incinge uleiul, se caleste putin ceapa, apoi se adauga gogosarul si kapia, foile de dafin si piperul. Se tine la foc mic, sa fiarba incet si sa nu se prinda, preferabil pe plat sau cu ceva tigle puse pe ochiurile aragazului. Cand ardeiul si gogosarul sunt aproape fierti se adauga fasolea si se mai lasa pana totul e fiert. Se adauga intre timp sare, apoi se pune si bulionul si se potriveste gustul.


Dupa ce se pune in borcane, acestea se aseaza pe un prosop in Oala cea Mare :) - care se umple cu apa cam pana la jumatatea borcanelor - si se fierbe in dunst 40 min. Borcanele se lasa sa se raceasca in Oala, acoperite.

 

TIPS-URI

1

Am auzit din strabuuni ( :)) ) ca nu strica putin otet in zacusca asta. Am incercat, dar mie mi-e de ajuns de acrisoara si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

18.08.2011, 21:05

am pus tot soiul de zacusca,cu vinete,cu ciuperci,cu morcovi,cu ardei iute,cu telina,dar cu pastai n-am auzit im i place ideea

alinutzika 1

18.08.2011, 22:29

nu am auzit pana acum de ea...dar cred ca e foarte buna

marcela1979 1

19.08.2011, 11:45

cred ca e buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete si morcovi