Zacusca cu ghebe

de Alina26 in Zacusca, 6 Oct 2014 | 1820 vizualizari

 

Imi place la nebunie zacusca cu ghebe....si cum am primit o punga de ghebe, m-am hotarat sa fac o portie de zacusca.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 1,5 kg ardei
  • 1,5 kg ghebe congelate
  • 500 ml ulei
  • 200 g bulion
  • sare
  • frunze de dafin
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ghebe:

Eu mi-am simplificat puțin viata si am dat toate legumele prin robot.


1. Am copt ardeii, i-am curatat de coaja si sâmburi si apoi i-am dat prin robot.Am lasat deoparte.


2. Am curatat morcovi si ceapa. Am dat-o pe ribot si am pus-o la calit cu jumătate din cantitatea de ulei.


3. Dupa 10 minute am adaugat si morcovii; dati pe robot si am lasat la foc potrivit pana s-a inmuiat morcovul.Amestecand din cand in cand.Am pus si restul de ulei.


4. Am pus ardeiul, apoi ghebele decongelate, scurse di date prin robot.Am amestecat, am pus frunze de dafin si am lasat sa fiarba l A foc mic o ora.


5. Am pus bulionul, amestecand bine si am lasat la foc mic pana uleiul s-a ridicat la suprafata.An amestecat dun cand in cand sa nu se prinda.


6. Am pus in borcane curate si uscate, zacusca fierbinte si le-am acoperit cu prosoape pana s-au racit.


Pofta buna!!!!


 

TIPS-URI

1

Daca nu aveți robot de bucătărie puteti toca legumele si cu un cutit.

2

Puteti pune bulion si mai mult, depinde cat de rosu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

06.10.2014, 20:33

E cea mai buna, am facut si stiu!

Alina26 1

07.10.2014, 11:56

E pref e rata mea!!! Imi place si cea cu bin e te dar zacusca de ghebe ny m-as mai sa t ura!!!

Alina26 1

07.10.2014, 11:58

Poate cate un borcan pentru fiecare nh ajunge dar va servesc cu mare drag.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe