Zacusca de vinete

de MotanLaOale in Zacusca, 15 Sep 2014 | 2199 vizualizari

 

Foarte buna pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete (coapte, curatate si scurse)
  • 2 kg gogosari (curatati)
  • 0,5 kg ardei capia (curatati)
  • 2 kg ceapa (curatata)
  • 1 l ulei
  • 0,8 kg pasta tomate
  • 10 foi dafin
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura piper macinat
  • 1 lingura zahar
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc pe tabla sau pe flacara, se curata si se lasa la scurs.


Gogosarii si ardeii capia se spala, se curata si se toaca la robot sau se dau prin masina de tocat.


Ceapa se curata si se toaca la robot sau se da prin masina de tocat.


Intr-o oala mare cu fundul gros si pusa pe tabla, contra afumarii, se pune uleiul si se caleste ceapa 10 minute.


Se adauga gogasarii si ardeii capia si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, 1,5 ore.


Se adauga foile de dafin, piperul si 1 lingura sare.


Cand scade se adauga vinetele tocate grosier.


Se amesteca si se fierbe in continuare pana scade la consistenta dorita, amestecand din timp in timp inca 1 ora.


Cand are consistenta dorita se adauga pasta de tomate si se mai fierbe 25-30 minute.


Se amesteca tot timpul si eu am scos si foile de dafin cum dadeam de ele.


Se gusta, se potriveste de sare si se adauga zaharul.


Se mai da un clocot si este gata.


Borcanele se spala si se sterilizeaza in cuptor 10-15 minute.


Zacusca se pune fierbinte in borcanele fierbinti si se pun capacele.


Borcanele umplute se pun in cuptorul incins pentru 30 minute pentru sterilizare.


Se scot din cuptor si se pun sub patura pentru racire pana a doua zi.


Se pun in camara la pastrare.

 

TIPS-URI

1

Sarea nu se pune decat dupa gogosari.

2

Foile de dafin se scot sa nu dea gust amar.

3

Zaharul se pune la sfarsit in functie de cat de acra a fost pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

24.09.2014, 14:04

Ksenya 1

15.09.2015, 09:38

anul asta am facut zacusca dupa reteta D-voastra,a iesit super! A fost apreciata de toti care au avut prilejul s-o testeze! E super!

MotanLaOale 1

15.09.2015, 10:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete