Zacusca de vinete

de MotanLaOale in Zacusca, 15 Sep 2014 | 2027 vizualizari

 

Foarte buna pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete (coapte, curatate si scurse)
  • 2 kg gogosari (curatati)
  • 0,5 kg ardei capia (curatati)
  • 2 kg ceapa (curatata)
  • 1 l ulei
  • 0,8 kg pasta tomate
  • 10 foi dafin
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura piper macinat
  • 1 lingura zahar
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc pe tabla sau pe flacara, se curata si se lasa la scurs.

Gogosarii si ardeii capia se spala, se curata si se toaca la robot sau se dau prin masina de tocat.

Ceapa se curata si se toaca la robot sau se da prin masina de tocat.

Intr-o oala mare cu fundul gros si pusa pe tabla, contra afumarii, se pune uleiul si se caleste ceapa 10 minute.

Se adauga gogasarii si ardeii capia si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, 1,5 ore.

Se adauga foile de dafin, piperul si 1 lingura sare.

Cand scade se adauga vinetele tocate grosier.

Se amesteca si se fierbe in continuare pana scade la consistenta dorita, amestecand din timp in timp inca 1 ora.

Cand are consistenta dorita se adauga pasta de tomate si se mai fierbe 25-30 minute.

Se amesteca tot timpul si eu am scos si foile de dafin cum dadeam de ele.

Se gusta, se potriveste de sare si se adauga zaharul.

Se mai da un clocot si este gata.

Borcanele se spala si se sterilizeaza in cuptor 10-15 minute.

Zacusca se pune fierbinte in borcanele fierbinti si se pun capacele.

Borcanele umplute se pun in cuptorul incins pentru 30 minute pentru sterilizare.

Se scot din cuptor si se pun sub patura pentru racire pana a doua zi.

Se pun in camara la pastrare.

 

TIPS-URI

1

Sarea nu se pune decat dupa gogosari.

2

Foile de dafin se scot sa nu dea gust amar.

3

Zaharul se pune la sfarsit in functie de cat de acra a fost pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

24.09.2014, 14:04

Ksenya 1

15.09.2015, 09:38

anul asta am facut zacusca dupa reteta D-voastra,a iesit super! A fost apreciata de toti care au avut prilejul s-o testeze! E super!

MotanLaOale 1

15.09.2015, 10:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!