Zacusca de vinete

de MotanLaOale in Zacusca, 15 Sep 2014 | 15296 vizualizari

 

Foarte buna pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete (coapte, curatate si scurse)
  • 2 kg gogosari (curatati)
  • 0,5 kg ardei capia (curatati)
  • 2 kg ceapa (curatata)
  • 1 l ulei
  • 0,8 kg pasta tomate
  • 10 foi dafin
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura piper macinat
  • 1 lingura zahar
Portii: 26
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc pe tabla sau pe flacara, se curata si se lasa la scurs.

Gogosarii si ardeii capia se spala, se curata si se toaca la robot sau se dau prin masina de tocat.

Ceapa se curata si se toaca la robot sau se da prin masina de tocat.

Intr-o oala mare cu fundul gros si pusa pe tabla, contra afumarii, se pune uleiul si se caleste ceapa 10 minute.

Se adauga gogasarii si ardeii capia si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, 1,5 ore.

Se adauga foile de dafin, piperul si 1 lingura sare.

Cand scade se adauga vinetele tocate grosier.

Se amesteca si se fierbe in continuare pana scade la consistenta dorita, amestecand din timp in timp inca 1 ora.

Cand are consistenta dorita se adauga pasta de tomate si se mai fierbe 25-30 minute.

Se amesteca tot timpul si eu am scos si foile de dafin cum dadeam de ele.

Se gusta, se potriveste de sare si se adauga zaharul.

Se mai da un clocot si este gata.

Borcanele se spala si se sterilizeaza in cuptor 10-15 minute.

Zacusca se pune fierbinte in borcanele fierbinti si se pun capacele.

Borcanele umplute se pun in cuptorul incins pentru 30 minute pentru sterilizare.

Se scot din cuptor si se pun sub patura pentru racire pana a doua zi.

Se pun in camara la pastrare.

TIPS-URI

1

Sarea nu se pune decat dupa gogosari.

2

Foile de dafin se scot sa nu dea gust amar.

3

Zaharul se pune la sfarsit in functie de cat de acra a fost pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

24.09.2014, 14:04

Ksenya 1

15.09.2015, 09:38

anul asta am facut zacusca dupa reteta D-voastra,a iesit super! A fost apreciata de toti care au avut prilejul s-o testeze! E super!

MotanLaOale 1

15.09.2015, 10:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete