Zacusca cu peste

de Sylvia in Conserve, 4 Oct 2010 | 13581 vizualizari

 

Am lipsit ceva vreme dar nu pentru ca nu am bucatarit ci pentru ca am fost prinsa cu o multime de treburi si in plus am facut si zacusca .

Inainte sa va dau retetele de zacusca testate de mine trebuie sa va pun la curent cu urmatoarea treaba : facutul asta de zacusca e o munca destul de laborioasa, mult de copt, curatat, tocat, combinat …..si finalul … cateva borcanele colo de o pasta frumos colorata ( absolut delicioasa dealtfel) . Deci daca vreti sa faceti zacusca eu zic ca trebuie sa va ganditi bine inainte 1. Sau va place zacusca foarte mult ….sau 2. Sau iubiti foarte mult pe cel sau cei pentru care o faceti , daca nu va omorati dupa ea , pentru ca e intr-adevar multa treaba. Daca ati raspuns cu Da un una din afirmatiile de mai sus sa trecem la treaba

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de peste ( cantarit curatat si fara cap ) eu am pus sardine proaspete,
  • 2,5 kg de ardei copti,
  • 1 kg de ceapa,
  • un kg de morcov, pana aici am injumatatit reteta  ,
  • 2 cutii de pulpa de rosii decojite de 400 grame una ( eu am avut ceva sortiment cu aroma busuioc in ele minunata combinatie, reteta zicea 700 ml de bulion la 5 kg peste)  ,
  • 750 ml ulei,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin, eu am mai pus in plus la reteta putin cimbru uscat ca am vrut sa testez aroma ( super gust i-a dat zic eu )
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu peste:

 De aceasta zacusca am citit pe un forum de mamici, Mihaela  ( Cosminiq pe www.desprecopii.com ) a fost cea care a postat reteta de zacusca de peste si am fost foarte curioasa de rezultat asa ca am facut o cantitate mai mica si am adaptat putin reteta.

 Preparare : se curata pestele , partea buna la sardine e ca se curata usor si solzii putintei de altfel cad parca singuri, partea rea e ca sunt mititele si am avut o multime.

  Dupa ce am curatat pestele eu l-ampus la fiert in oala sub presiune, cu putina sare, piper, o crenguta de cimbru, cateva foi de dafin , putin ulei, apa si 8 linguri de otet. L-am lasat la fiert 2 ore de cand am inchis supapa sa se macereze bine oasele.  

  Ceapa si morcovul le-am maruntit cu robotul si le-am pus la calit cu ulei, sare si condimente.Eu am facut zacusca in ceaunul de fonta si vreau sa va zic ca am fost incantata de cum s-a comportat, nu s-a prins absolut deloc, puteam sa mestec la interval de cateva minute, s-a facut la foc minim si gustul a fost delicios sincer daca aveti de optat intre asa ceva si vasele de inox alegeti un vas de fonta sau cu teflon pe interior ca va usureaza munca.Dupa ce s-a calit bine ceapa si morcovul ( vreo 25 minute la foc minim am lasat eu ) am adaugat pestele facut tot cu robotul si ardeii copti maruntiti tot asa cu robotul.

 Am lasat la foc mic inca vreo ora si apoi am adaugat cubuletele de  rosii decojite facute cu blenderul si am mai lasat vreo 15 minute sa scada totul foarte bine. Adaptati timpul in functie de cantitate si vas e bine sa nu va grabiti pentru ca are sanse mai mari sa reziste mai bine daca e facuta mai mult timp pe foc mic si scade bine. La sfarsit am mai dres cu sare si piper si am turnat-o firbinte in borcanele sterilizate in prealabil timp de 60 de minute in cuptorul incins la 180 de grade. Se completeaza sus cu o pelicula de ulei si se infileteaza fierbinti . Eu le-am acoperit cu un prosop gros si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca incet. A iesit absolut delicioasa,  cu siguranta ca o voi face si anul viitor, va servesc cu o felie virtuala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ionix 1

06.10.2010, 15:16

chiar merita incercata, macar in cantitati mai mici de pofta

adriana_bobu 1

06.10.2010, 22:01

nadina73 1

07.10.2010, 01:51

vaiiiiiiiiiii super buna trebuie sa fie5f si la favo

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci