Salata de bureti pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 10 Oct 2010 | 31132 vizualizari

 

Este foarte buna...eu recunosc ca nu mananc ,pentru ca nu am mancat niciodata dar ceilalti din familie mananca...

 

INGREDIENTE

  • 2-5 kg bureti(ghebe sau hribi)mici,spalati si fierti
  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • pentru sirop:
  • 2 linguri sare mare
  • 8 linguri zahar
  • o cana otet
  • 2 cani apa
  • 200 ml ulei
  • piper boabe
  • 3-4 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de bureti pentru iarna:

Ceapa se curata ,se spala si se taie solzisori.


gogosarii se curata de seminte si se taie feliute mici si subtiri.


buretii ii curatati,ii spalati si ii fierbeti 20-30 min.


intr-o oala adaugati:apa,uleiul,otetul,sarea,zaharul piperul boabe si foile de dafin rupte bucatele.


puneti pe foc oala .


cand incepe sa fiarba acest sos adaugati ceapa.


o lasati sa fiarba acolo ,la foc mic,cam 5min.


apoi adaugati gogosarii si buretii fierti.


lasati totul sa fiarba la foc potrivit ,pana ce gogosarul se inmoaie cam pe jumatate.


cand e gata ,inchideti aragazul si lasati salata sa se raceasca.


borcanele,le spalati cu apa fierbinte.


dupa ce salata s-a racit se pune in borcane.


fiecare borcan se inveleste in hartie.


intr-o oala mai larga se aseaza borcanele,se pune apa cat sa acoperim borcanele.


deasupra punem un prosop de bucatarie si le punem la sterilizat.


le lasam circa40-50 min.


apoi le lasam sa se raceasca si le tinem la loc racoros.


pofta buna si sper sa va placa!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de bureti pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ela 1

12.10.2010, 18:47

harnicuta Rocsi......

Rocsi 1

13.10.2010, 10:54

mersi ela

mariac 1

17.10.2010, 01:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole,gogosari si vinete