Zacusca cu peste

de amalia01 in Zacusca, 18 Ian 2013 | 9963 vizualizari

 

O reteta pe care o stiu de la matusa mea...e altceva fata de zacusca obisnuita.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ceapa 
  • 5 kg gogosari rosii 
  • 2,5 kg peste(macrou) 
  • 1 kg morcovi 
  • 500 ml ulei 
  • 500 ml suc de rosii 
  • 15 foi de dafin 
  • 1 plic( 20 g) piper boabe 
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu peste:

-          morcovii se dau pe razatoarea mica

-          pestele se fierbe 2-3 clocote in apa cu sare,cateva foi de dafin si piper boabe si se taie bucatele ,scotand oasele

-          gogosarii si ceapa se curata si se dau prin masina de tocat carne

-          intr-o oala mare(cca  10 l) se pune uleiul si morcovii la calit; se adauga apoi pe rand ceapa si gogosarii amestecand continuu pana se obtine o pasta omogena

-          in acest moment se toarna incet sucul de rosii si se adauga pestele ,cateva foi de dafin , un plic de piper boabe si sare(dupa gust) si se mai fierbe 15 minute

 

ATENTIE:TOT PROCESUL DE CALIRE SI FIERBERE DUREAZA CCA 3 ORE!

 

-          se umplu borcanele,se infileteaza si se dau la dunst uscat(se impacheteaza intr-o patura groasa) pana a doua zi.

TIPS-URI

1

zacusca

2

peste

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu peste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

adry88 1

19.01.2013, 13:13

place mult

Rocsi 1

19.01.2013, 19:07

Lau 1

19.01.2013, 20:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu pastrav