Zacuscă cu vinete

de diaconta in Zacusca, 28 Aug 2012 | 5427 vizualizari

 

Din categoria"Mama munceste,eu doar ma laud cu rezultatul".

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 2 kg vinete (cântarite dupa ce au fost prajite si curatate)
  • 1 kg ceapa
  • 400 gr pasta de rosii
  • 200 ml suc de rosii
  • 750 ml ulei
  • Sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă cu vinete:

Vinetele se coc pe gratar si se curata.Se lasa pana se scurge zeama din ele.


Gogosarii se taie felii si se toaca in robotul de bucatarie sau se dau prin masina de tocat.


Ceapa se curata si se da si ea prin robot.


Ceapa si gogosarii se prajesc separat in ulei.Apoi se amesteca,se adauga vinetele,pasta si sucul de rosii,sare si piper dupa gust.Se lasa sa fiarba o ora pe aragaz,amestecand continuu,apoi se pune cratita in cuptor inca o ora si jumatate.La final uleiul va iesi la suprafata,vom avea nevoie de ulei si in borcane pentru ca aceasta sa se pastreze in conditii bune.


Punem zacusca calda in borcane avand grija sa ramana ulei deasupra in fiecare borcan si le acoperim cu o patura pana cand se racesc.


Din cantitatea aceasta au rezultat 13 borcane de 420 ml.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

alinutzika 1

29.08.2012, 23:49

o lingura e pt mine?

Ramonaa 1

24.09.2013, 12:57

Ceapa se poate toca si la mana..............

diaconta 1

24.09.2013, 13:19

Manuela,se poate toca si de mana ceapa dar nu va fi asa de fina,depinde cum va place.Anul acesta am fiert ceapa si apoi am tocat-o.E mai "blanda" cu stomacul asa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ciuperci