Zacuscă cu vinete

de diaconta in Zacusca, 28 Aug 2012 | 5235 vizualizari

 

Din categoria"Mama munceste,eu doar ma laud cu rezultatul".

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 2 kg vinete (cântarite dupa ce au fost prajite si curatate)
  • 1 kg ceapa
  • 400 gr pasta de rosii
  • 200 ml suc de rosii
  • 750 ml ulei
  • Sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă cu vinete:

Vinetele se coc pe gratar si se curata.Se lasa pana se scurge zeama din ele.

Gogosarii se taie felii si se toaca in robotul de bucatarie sau se dau prin masina de tocat.

Ceapa se curata si se da si ea prin robot.

Ceapa si gogosarii se prajesc separat in ulei.Apoi se amesteca,se adauga vinetele,pasta si sucul de rosii,sare  si piper dupa gust.Se lasa sa fiarba o ora pe aragaz,amestecand continuu,apoi se pune cratita in cuptor inca o ora si jumatate.La final uleiul va iesi la suprafata,vom avea nevoie de ulei si in borcane pentru ca aceasta sa se pastreze in conditii bune.

Punem zacusca calda in borcane avand grija sa ramana ulei deasupra in fiecare borcan si le acoperim cu o patura pana cand se racesc.

Din cantitatea aceasta au rezultat 13 borcane de 420 ml.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Zacuscă cu vinete-0
Zacuscă cu vinete-1
Zacuscă cu vinete-2
Zacuscă cu vinete-3

COMENTARII (38)

alinutzika

alinutzika 1

29.08.2012, 23:49

o lingura e pt mine?

Ramonaa

Ramonaa 1

24.09.2013, 12:57

Ceapa se poate toca si la mana..............

diaconta

diaconta 1

24.09.2013, 13:19

Manuela,se poate toca si de mana ceapa dar nu va fi asa de fina,depinde cum va place.Anul acesta am fiert ceapa si apoi am tocat-o.E mai "blanda" cu stomacul asa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53