Zacusca de vinete

de babi5 in Zacusca, 20 Sep 2013 | 4322 vizualizari

 

Azi am facut o portie de zacusca, care a iesit neasteptat de buna. M-am abatut un picut de la reteta mea clasica pe care am avut-o si am facut-o de ani de zile, am scazut cantitatea de ceapa si ulei, am marit cantitatea de vin si bulion, am pus mai putin cu 1/2 litru. Nu ma laud dar rezultatul este peste asteptari. Asa ca daca va incumetati sa mai faceti incercati-o si nu o sa va para rau.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg gogosari
  • 3/4 ulei
  • 1,5 de sare
  • 1,5 l bulion de casa
  • putin cimbru
  • 3 foi de dafin
  • 4 kg vinete gata coapte
  • 1 kg de ceapa
  • piper macinat o jumatate de lingurita
  • 1 conservant dr.Otker
Portii: 19
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Am spalat gogosarii, i-am curatat, ceapa am curatat-o si am spalat-o bine, apoi am macinat totul cu robotul cu sita cea mai mica. Am pus intr-o oala de inox uleiul la care am adaugat gogosarul si ceapa macinate, am lasat sa se caleasca bine pina a scazut apa (cca 40 minute), apoi am adaugat vinetele pe care le-am scos din congelator de cu seara si la fel au fost macinate prin robot cu sita cea mai marunta. Am lasat sa fiarba impreuna inca 30 minute. Dupa care am adaugat bulionul, cimbrul, sarea, piperul si foile de dafin si lasam la foc domol pina uleiul iese deasupra. Oprim focul si in borcanele sterilizate in prealabil punem zacusca. Fiecare  borcan il intoarcem cu capacul in jos pentru 10 minute. Apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura pina a doua zi, dupa care destinatia camara...

Pofta  buna! Trebuie sa facem tot ce putem, ca auziti ce iarna grea vine.

TIPS-URI

1

Este foarte gustoasa si se poate folosi si la mic dejun pe linga alte bunatati

2

Peste ochiul de la plita este bine sa puneti o tabla mai groasa ca sa nu se prinda pe fundul oalei si sa nu fiti nevoitii sa amestecati intruna.

3

La fel de buna este si pentru cei care postesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

babi5 1

01.10.2013, 08:11

Multumesc Rocsi

babi5 1

01.10.2013, 08:12

Angelina_Elena te pupa Babi chiar este buna si se pastreaza tare bine mai am trei borcane si de anul trecut ;

babi5 1

01.10.2013, 08:13

Alina Ursulina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca ca la mama