Zacusca sarbeasca la tigaie

de mirela0911 in Zacusca, 27 Aug 2017 | 4450 vizualizari

 

Cat de sarbeasca e, nu stiu, gasisem reteta intr-o revista si am incercat-o. Este tare buna chiar daca e putin altfel decat zacusca ce o fac in mod obisnuit!
Se poate pregati si iarna daca vrei sa savurezi o zacusca proaspat facuta, se prepara rapid si nu este nevoie de multe ingrediente cantitativ.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc ceapa alba
  • 2 vinete mari
  • 4 rosii
  • 2 ardei kapia
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 lgt cuisoare macinata
  • 30 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca sarbeasca la tigaie:

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt.


Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins.


Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei. Se adauga apoi vinetele tocate marunt.


Rosiile se spala, se oparesc si se curata de piele. Se taie cubulete sau se zdrobesc cu furculita. Se pun peste vinete in tigaie si se amesteca. Se adauga putina sare si se amesteca.


Ardeiul kapia se spala, se curata de seminte si se taie betigase subtiri. Se pun peste amestecul din tigaie si se amesteca. Se lasa sa fiarba impreuna 30 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Spre final se adauga si cuisoarele. Se mai lasa cateva minute dupa care se stinge focul.


Se poate servi atat calda cat si rece.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ardeiul kapia se poate inlocui cu gogosari.

2

Daca nu va plac cuisoarele, se poate renunta la ele, desi acestea ii da un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca sarbeasca la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anca_rm 1

28.08.2017, 10:06

ce harnica esti Mirela , o zacusca excelenta

Gherca Daniela 1

28.08.2017, 15:52

Merisor 1

30.08.2017, 21:25

Yummy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacuscă cu dovlecei