Zacusca fina cu arome noi

de lia maria in Zacusca, 22 Sep 2010 | 3534 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul ei,…o sa spuneti : alta zacusca…dar ,daca gustati, veti constata ca este deosebita tocmai datorita aromelor noi folosite. Am inlocuit traditionalele mirodenii; cimbrul si foaia de dafin cu rozmarin si tarhon…si credeti-ma este atat de fina si atat de buna…

 

INGREDIENTE

  • 2kg vinete coapte, curatate si tocate
  • 2kg ardei kapia copti, curatati si macinati
  • 2kg ceapa curatata si macinata
  • 5 ardei iuti curatati de seminte si macinati
  • 1 l ulei
  • 3 linguri sare mare
  • 1 l bullion
  • conservant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca fina cu arome noi:

Punem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam 10’ sa se inmoaie, sa devina sticloasa si apoi adaugam ardeii, amestecam si mai lasam inca 10’, pe foc mic, dupa care adaugam vinetele si apoi bulionul. Pornim cuptorul de la aragaz si pana ce acesta se va incinge, lasam cratita pe flacara si amestecam din cand in cand. Pregatim cateva crengute de rozmarin si tarhon prospat; le spalam, le legam cu ata alba de bumbac si le punem in compozitie. Cand cuptorul este bine incins, introducem cratita, dam focul la mic si lasam sa fiarba, fara sa mai amestecam, inca 1h. Un indiciu ca zacusca este bine fiarta: uleiul va fi ridicat la suprafata.



Intre timp spalam borcanele si capacele in care vom pune zacusca si le lasam la scurs.



Ne pregatim o tava de aragaz in care punem putina apa( de un deget) ne asezam borcanele unul langa altul si cand zacusca este gata fiarta, punem cratita pe un fund de lemn, langa tava cu borcane, scoatem din compozitie ghemotocul cu plante aromatice si-l aruncam si umplem borcanele. Inainte de a pune capacele, adaugam cate un varf de conservant in fiecare borcan si infiletam. Punem borcanele intre paturi sa stea la cald pana a doua zi, cand le etichetam si le asezam pe raft in camara.



Daca nu ati preparat zacusca pana acum, inca nu este prea tarziu…la iarna va va prinde bine.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca fina cu arome noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

nadina73 1

23.09.2010, 00:38

asa o fac si eu numai fara piscatoricu ardei copti e grozava5f

Corinuta 1

25.09.2010, 23:55

Buna,buna,bunaaaaaa!

alinutzika 1

18.08.2011, 23:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ciuperci