Zacusca cu vinete

de alilianaa in Zacusca, 24 Oct 2014 | 1506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. vinete
  • 2 kg. ardei
  • 1kg ceapa
  • 500 ml ulei
  • sare, piper, foi de dafin
  • zahar dupa gust ( putin)
  • 1kg pasta de rosii de casa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete:

Ardeii si vinetele se coc pe jar. Se pun intr-un vas mare si se curata. Se pun la scurs. 

Ceapa de curata si se pune in apa. 

Trecem ardeiul si vinetele prin robot ( eu asa am procedat!). Tocam si ceapa. 

Intr-un tuci sau oala punem  uleiul la incins. Cand este pregatit adaugam ceapa. Cand ceapa  se inmoaie si capata un aspect traslucid, adaugam vinetele si ardeii. Amestecam.  Cand si cand pentru ca riscam sa se lipeasca. Potrivim de sare piper, punem cateva foi de dafin( pe care la final le scoatem). Cand legumele au fiert bine si zacusca,, se leaga" ( uleiul incepe sa se ridice), adaugam pasta de rosii si amestecam. Pentru ca noua ne place putin spre dulce,  adaugam si zahar, dupa gust. Nu mult, ca se transforma in altceva.

Lasam compozitia sa fiarba bine si cand este gata, oprim focul. Zacusca se pune fierbinte in borcane, punem capacele si mai coacem zacusca in cuptorul aragazului pentru inca 10-15 minute. Lasam zacusca sa se raceasca in cuptor. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alilianaa 1

24.10.2014, 21:12

va multumesc frumos!

Panacris 1

24.10.2014, 21:41

Rocsi 1

24.10.2014, 21:50

Buna zacusca ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!