Zacusca cu vinete si ciuperci

de - TABITA - in Zacusca, 28 Mar 2014 | 4177 vizualizari

 

Imi place zacusca. De aceea am incercat aceasta varianta.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 500 g ciuperci
  • 500 g morcovi
  • 500 g ceapa 4 buc
  • 900 g ardei grasi 4 buc
  • 2 ardei capia
  • 1 cana ulei de masline
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete si ciuperci:

Se coc vinetele, se sareaza, se lasa la scurs, se curata de coaja si codita si se toaca.


Legumele se spala. Se curata ciupercile de pamant si de pielita si se taie felii subtiri.


Se curata morcovii, ceapa. Ardeii se curata de seminte si se taie cubulete.


Morcovii se toaca marunt sau se dau prin robot.


Se caleste ceapa dupa 5-10 minute se adauga morcovii, ciupercile, ardeii. Apoi se adauga vinetele. Se condimenteaza cu sare, piper boabe si foi de dafin.(Foile de dafin se scot la sfarsit.) Trebuie sa fiarba 1-2 ore la foc mic spre mediu.


Se amesteca sa nu se prinda pana cand uleiul se ridica deasupra.


Spre final se pune pasta de tomate diluata cu putina apa si se mai lasa 10 minute.


Se pune in borcane sterilizate. Se apasa usor cu o lingura pentru a nu ramane goluri de aer.


Se pune putin ulei fierbinte la gura borcanelor. Se inchid borcanele cu capace si se tin in paturi, pana a doua zi. Apoi se pastreaza la racoare.

 

TIPS-URI

1

Mi-au iesit 4 borcane de 800 g si 1 borcan de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

laura_n 1

28.03.2014, 22:20

ma scuzati, iar a trecut tero )

gaby_duceag 1

28.03.2014, 23:11

a venit, toamna, acopera-mi..felia cu ceva , cu umbra unui copac sau mai bine, sau mai bine cu zacusca ta ))

madi_marin 1

29.03.2014, 08:34

gaby

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe