Zacusca cu vinete si ciuperci

de - TABITA - in Zacusca, 28 Mar 2014 | 3142 vizualizari

 

Imi place zacusca. De aceea am incercat aceasta varianta.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 500 g ciuperci
  • 500 g morcovi
  • 500 g ceapa 4 buc
  • 900 g ardei grasi 4 buc
  • 2 ardei capia
  • 1 cana ulei de masline
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete si ciuperci:

Se coc vinetele, se sareaza, se lasa la scurs, se curata de coaja si codita si se toaca.


Legumele se spala. Se curata ciupercile de pamant si de pielita si se taie felii subtiri.


Se curata morcovii, ceapa. Ardeii se curata de seminte si se taie cubulete.


Morcovii se toaca marunt sau se dau prin robot.


Se caleste ceapa dupa 5-10 minute se adauga morcovii, ciupercile, ardeii. Apoi se adauga vinetele. Se condimenteaza cu sare, piper boabe si foi de dafin.(Foile de dafin se scot la sfarsit.) Trebuie sa fiarba 1-2 ore la foc mic spre mediu.


Se amesteca sa nu se prinda pana cand uleiul se ridica deasupra.


Spre final se pune pasta de tomate diluata cu putina apa si se mai lasa 10 minute.


Se pune in borcane sterilizate. Se apasa usor cu o lingura pentru a nu ramane goluri de aer.


Se pune putin ulei fierbinte la gura borcanelor. Se inchid borcanele cu capace si se tin in paturi, pana a doua zi. Apoi se pastreaza la racoare.

 

TIPS-URI

1

Mi-au iesit 4 borcane de 800 g si 1 borcan de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

laura_n 1

28.03.2014, 22:20

ma scuzati, iar a trecut tero )

gaby_duceag 1

28.03.2014, 23:11

a venit, toamna, acopera-mi..felia cu ceva , cu umbra unui copac sau mai bine, sau mai bine cu zacusca ta ))

madi_marin 1

29.03.2014, 08:34

gaby

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete