Zacusca de ciuperci

de Bunica in Conserve, 19 Sep 2010 | 5886 vizualizari

 

Din aceasta cantitate ies cam 8 borcane de 400 gr

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci champignon
  • 2 kg rosii
  • 2 kg ardei capia
  • 2 kg ceapa
  • 400 ml ulei
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Ardeiul se coace, se curata de coaja, se da prin masina de tocat sau robot.


Rosiile se fac suc (se dau prin masina de rosii) si se fierb pina scad la o treime din cantitatea pusa.


Ciupercile se spala, si se taie marunt.


Ceapa se toaca marunt.


Se pune uleiul intr-o cratita mai mare (cam de 8 litri la aceste cantitati), se adauga ceapa la inabusit, apoi ciupercile (amestecind continu), ardeiul capia si rosiile. Se fierb pe foc, mestecindu-se cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Trebuie sa scada o treime din intreaga cantitate.


Se adauga sarea, boabele de piper si foaia de dafin si se lasa la fiert pina uleiul iese deasupra.


Se pune calda in borcane, se capacesc si se baga in cuptor inca 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

la sfirsit, inainte de capaceala :), se adauga in fiecare borcan o lingura de miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Corinuta 1

19.09.2010, 20:24

vreau si eu Buni!

nadina73 1

19.09.2010, 22:29

vreauuuuuuuuuuu,bunica ce imi faci super buna vreau un borcanel mic si las

Sylvia 1

29.09.2010, 15:38

Acum am vazut-o ca o cautam superb a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca