Zacusca de ciuperci

de Bunica in Conserve, 19 Sep 2010 | 8516 vizualizari

 

Din aceasta cantitate ies cam 8 borcane de 400 gr

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci champignon
  • 2 kg rosii
  • 2 kg ardei capia
  • 2 kg ceapa
  • 400 ml ulei
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Ardeiul se coace, se curata de coaja, se da prin masina de tocat sau robot.

Rosiile se fac suc (se dau prin masina de rosii) si se fierb pina scad la o treime din cantitatea pusa.

Ciupercile se spala, si se taie marunt.

Ceapa se toaca marunt.

Se pune uleiul intr-o cratita mai mare (cam de 8 litri la aceste cantitati), se adauga ceapa la inabusit, apoi ciupercile (amestecind continu), ardeiul capia si rosiile. Se fierb pe foc, mestecindu-se cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Trebuie sa scada o treime din intreaga cantitate.

Se adauga sarea, boabele de piper si foaia de dafin si se lasa la fiert pina uleiul iese deasupra. 

Se pune calda in borcane, se capacesc si se baga in cuptor inca 30 de minute.

TIPS-URI

1

la sfirsit, inainte de capaceala :), se adauga in fiecare borcan o lingura de miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Corinuta 1

19.09.2010, 20:24

vreau si eu Buni!

nadina73 1

19.09.2010, 22:29

vreauuuuuuuuuuu,bunica ce imi faci super buna vreau un borcanel mic si las

Sylvia 1

29.09.2010, 15:38

Acum am vazut-o ca o cautam superb a iesit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de gogosari cu ghebe