Zacusca de ciuperci

de alinutzika in Zacusca, 9 Sep 2012 | 12382 vizualizari

 

E ataaaat de buna si are o culoare ataaat de frumoasa ca nu cred sa apuce luna octombrie in pivnita. Poate borcanele goale. Nu ma credeti? Incercati-o!
Asa-i ca seamana cu dulceata de caise?

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci (eu am pus de padure, din congelator)
  • 1 kg ardei capia galbeni (ei ii dau culoarea asta de vis)
  • 2 kg gogosari rosii
  • 1 kg ceapa
  • 600 ml ulei
  • 800 ml pasta de rosii sau bulion
  • sare grunjoasa, piper
  • 6 foi dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 1-2 ardei iuti
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Gogosarii se coc, apoi li se ia pielita. Ardeii si ceapa se curata. Mie la zacusca imi place sa simt legumele in parte, asa ca le toc mai grosier. Eu am facut treaba asta foarte bine cu robotul si am terminat rapid rapid. De obicei, robotul toaca ff marunt, ca un fel de pasta, dar eu am smecheria mea. Folosesc doar functia puls/turbo, oprind aparatul tot la 2-3 secunde. In 10 secunde e gata o tura de legume si arata exact ca si cele tocate cu mana.


K, mai departe. Cand legumele sunt tocate, le punem la calit, nu prajit, in ulei. Separat!!! Ceapa cu 150 ml ulei. Ardeii si gogosarii cu 200 ml. Ciupercile cu 200 ml. Amestecam din cand in cand.


Cand ardeii/gogosarii si ceapa sunt caliti (asta dupa vreo ora) la foc mediu spre mic, le punem impreuna la calit intr-o oala mare, moment in care adaugam si ciupercile (daca sunt prajite deja, dar incercand sa nu le ardem ci sa le pastram culoarea alba). Mai lasam la fiert 50-60 de minute. In acest timp adaugam usturoiul tocat si condimentele. Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul. Mai lasam sa dea cateva clocote impreuna, apoi oprim focul, punem zacusca in borcane curate si le bagam la cuptor, la 180 grade, pentru 1 ora. Le lasam in cuptor pana a doua zi, sa se raceasca incet. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

alinutzika 1

10.09.2012, 21:06

multumesc!

Sim0na 1

11.09.2012, 12:35

ce frumos arata!!

Ubulika 1

14.09.2012, 18:35

mmmmmmmmmmmmmmmm

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis cu friptura de porc, sos pesto si legume coapte

ieri la 19:31

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

ieri la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

pe 27.09 la 21:48

RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de fasole boabe