Zacusca cu ciuperci

de amalia01 in Zacusca, 17 Sep 2018 | 3058 vizualizari

 

Si pentru ca tot m-am intors din concediu cu forte proaspete si acasa ma astepta o noua bijuterie ,am zis sa ma apuc de treaba!

 

INGREDIENTE

  • 800 g ceapa alba
  • 1 kg gogosari rosii
  • 500 ml bulion
  • 1 borcan de ciuperci taiate Home Garden
  • 1 lg piper boabe Delik'At
  • 1 lg oregano Delik'At
  • sare pentru muraturi
  • 300 ml ulei de rapita
  • 2 lgt boia de ardei dulce Delik'At
Mai ai nevoie de:
  • 6 borcane curate de 400 g
  • o masina de tocat carne electrica
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Ceapa o cureti, o tai in sferturi si o lasi in apa rece. Gogosarii ii cureti de cotoare si seimnte si ii tai in 8. Asamblezi masina de tocat, pregatind sita cea mai mare. Toci ceapa ( intr-un minut!) si apoi gogosarii ( in 2 minute!), fara nici un efort! Pui ceapa intr-o cratita si o lasi sa se caleasca in suc propriu, la foc mic, cca 15 minute, dupa care adaugi 50 ml de ulei si mai lasi 5 minute.  Procedezi la fel si cu gogosarii, cu mentiunea ca pe acestia ii calesti intr-o cratita mai mare. Adaugi ceapa peste gogosari si omogenizezi. Intre timp scurgi ciupercila si le tai mai marunt. Dupa cca 10 minute adaugi ciupercile si resul de ulei, cate putin. Lasi la foc mic , sa fiarba incet si amestecand din cand in cand , pentru 1 ora. Eu am asezat o plita sub cratita ca sa nu am emotii ca se leaga de cratita. In acest moment adaugi bulionul. Dupa ce fierbe 5 minute mai adaugi sare, dupa gust, si boabele de piper. Mai lasi sa fiarba 45 de minute, iar la final adaugi boiaua si oregano, pentru un gust mediteranean. Daca nu vrei, poti sa renunti la el.   Torni zacusca in borcanele curate si sterilizate si le dai la dunst uscat, intre paturi pana a doua zi. Etichetezi frumos si asezi borcanele in camara, nu inainte insa, de a gusta ce a iesit...o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si ardei