Zacusca de fasole

de dobrezaira in Zacusca, 2 Oct 2012 | 8573 vizualizari

 

E pentru prima data cand fac aceasta zacusca, cand am pus-o in borcane mi s-a parut o banala fasole batuta, insa dupa vreo doua-trei saptamani cand am desfacut un borcan am constatat cu placere ca este un deliciu. Ca si cu tuica, cica trebuie sa se "roada" ca sa o poti bea, hahahaha.

 

INGREDIENTE

  • 1kg fasole boabe
  • 3kg ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 capatana usturoi
  • 1 l bulion de rosii
  • 1 l ulei
  • sare, piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Punem fasolea la fiert cu sare si cateva foi de dafin, ardeii ii coacem, iar ceapa si morcovii curatati ii tocam marunt daca se poate la robot.

Calim in ulei ceapa si morcovii, eu am folosit un tuci mare, adaugam ardeii si fasolea care intre timp le-am dat prin masina de tocat carne si bulionul de rosii. Fierbem la foc domol vreo doua-trei ore si potrivim de sare si piper. La sfarsit adaugam usturoiul tocat marunt.

Zacusca am pus-o fierbinte in borcane, insa pentru un plus de siguranta eu le-am mai si sterilizat 40 min.

TIPS-URI

1

e bunaaaaaaaa

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dobrezaira 1

02.10.2012, 15:53

multumesc frumos pentru aprecieri, sunteti cu totii niste scumpi

adry88 1

02.10.2012, 20:27

Lau 1

03.10.2012, 15:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca