Zacusca de vinete

de Ksenya in Zacusca, 10 Oct 2016 | 650 vizualizari

 

O reteta de zacusca pe care am facut-o si anul trecut. Atat de mult a fost apreciata ,incat am repetat-o si anul acesta, dar de data asta am facut-o  la ceaun la foc de lemne. Zacusca e dementiala. E usoara, nu iti da senzatia de arsuri. O recomand cu incredere!
Sursa de inspiratie cu mici modificari  - Motan la Oale. Mulltumesc  pentru reteta !

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg vinete coapte si curatate
  • 2 kg de ceapa curatata ,spalata si data prin masina de tocat sau robot
  • 2 kg gogosari curatati si dati prin masina de tocat sau robot
  • 0,5 ardei capia curatati dati prin masina de tocat sau robot
  • un borcan de pasta de tomate ,eu am folosit Olympia
  • 8-10 foi dafin
  • 2,5 linguri sare
  • o jumatate lingura fulgi ardei cayenne (optional)
  • 1 litru ulei
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Am pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat gogosarii si ardeii capia, am amestecat si am lasat sa borboloseasca la foc domol. Dupa o ora si jumate am adaugat o lingura de sare si foile de dafin, apoi vinetele tocate. Am lasat sa fiarba incet pana a scazut si a inceput sa lege, cam 40 minute, am adugat borcanul cu pasta de tomate si fulgii de ardei cayenne.


Amestecand din cand in cand, am mai lasat inca 25 minute. Am potrivit de sare. Lasand la foc domol am umplut borcanele spalate si sterilizate, avand grija sa scot frunzele de dafin din compozitie. Am inchis cu capac si le-am bagat sub patura pana s-au racit complet. Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Vinetele le puteti toca cu un cutit de ceramica sau cu un satar din lemn

2

Folositi pasta de tomate cu proncetaj mare de rosii ,astfeli ve-ti capata culoarea si gustul dorit

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

13.10.2016, 15:17

ce bunatate

Ina 1

14.10.2016, 08:12

delicioasa, mai ales daca e facuta la foc de lemne

miki_a 1

16.10.2016, 11:10

Ce poooooozeeeee Ksenya! Minunata zacusca pregatita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Reteta video: Zacusca de vinete