Zacusca de ghebe

de AndreeaRodica in Zacusca, 1 Noi 2010 | 13201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3kg ghebe
  • 3kg ardei grasi
  • 1kg ceapa
  • 3 kg rosii
  • 1/2kg morcov
  • 700 ml ulei
  • sare, piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Migaloasa treaba, dar va asigur ca merita.


Totul a inceput cu cumparatul si curatatul ghebelor. Apoi le-am fiert, cam 30-40 de minute, schimband apa de vreo 2-3 ori. Le-am scurs, le-am clatit, le-am tocat cu robotul de bucatarie si le-am calit in 300 ml de ulei.


Ardeii i-am copt, i-am curatat, tocat.


Rosiile le-am facut suc pe care l-am fiert separat cu o lingura cu sare si una cu zahar.


Morcovul si ceapa le-am tocat si pe ele la robot si apoi am purces la aruncat toate cele in oala mare: mai intai, ceapa, apoi morcovul, ghebele si ardeii.


Dupa vreo 2-3 ore de fiert la foc mic-mic, am adaugat si sucul de rosii. A mai fiert vreo 1-2 ore si cand s-a ridicat uleiul deasupra am inchis focul. Am turnat-o fierbinte in borcane (sterilizate in cuptor) si le-am invelit bine in vreo doua paturi.


Delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

02.11.2010, 15:10

si eu as servi , te ,, invidiez '' ca ai gasit ghebe .

Irina 1

02.11.2010, 21:25

E printre preferatele mele zacusca asta. Si mama mea face.

AndreeaRodica 1

04.11.2010, 11:43

Eu anul asta am facut prima data. Deja suntem siguri ca am facut prea putina.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca