Zacusca de ghebe

de _Alina_ in Zacusca, 11 Oct 2013 | 30771 vizualizari

 

Daca n-ati facut inca zacusca de ghebe, zic ca nu-i vreme de pierdut. ;)

 

INGREDIENTE

  • 4,5 kg ghebe (cantarite dupa ce au fiert)
  • 4 kg gogosari (curati, fara cozi si seminte)
  • 1 kg ceapa curatata
  • 1 l ulei
  • 700 g morcov curatat
  • 370 g pasta de tomate (cu 28% substanta uscata - Olimpia am folosit eu)
  • 4 foi de dafin
  • sare neiodata dupa gust
  • piper
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

1. Ghebele fierte le clatim cu apa rece (5-6 ori), le punem la scurs apoi le dam prin masina de tocat, prin sita cu gauri mari.


2. Dam ceapa si morcovii prin robot separat.


3. Gogosarii ii tocam marunt cu ajutorul robotului de bucatarie.


4. Intr-o oala groasa punem uleiul la incins si dam drumul cepei cu o lingurita de sare, piper si foile de dafin. Cand devine translucida punem si morcovul tocat. Dupa 10 min adaugam gogosarii tocati, iar dupa inca 20 minute adaugam ghebele si pasta de tomate in oala. Lasam la foc potrivit pana cand la suprafata se ridica uleiul, avand grija sa invartim cu o lingura la fiecare 10 minute in compozitie.


5. Punem zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Punem borcanele pe capac (cu fundul in sus) si le acoperim cu o patura pana cand se racesc apoi le putem depozita. ;)


Nota!


Ingredientele sunt cantarite dupa ce au fost spalate si curatate.
Din cantitatile date au iesit 24 de borcane de 370g.

 

TIPS-URI

1

Folositi sare pentru muraturi si sarati pe masura ce adaugati un nou ingredient.

2

Ghebele proaspete se curata mult mai usor daca le lasati de seara pana dimineata intr-un vas in care puneti apa rece si sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 11:48

asa am procedat si eu cu borcanele le-am acoperit cu patura si cand sa mananc dupa ce am ajuns cu ele acasa am gasit borcane care fierbeau,nu am sa mai fac prostia asta si am sa le bag direct in cuptor,cred ca e mai sigur,arata super zacusca ta mai ales ador cu ghebe

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:24

Ligia, merci! Eu fac asa de multi ani si n-am patit deocamdata nimic.

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 14:07

Aha te cred,eu am fost ajutata la stransul capacelor la borcane de alte persoane si se poate sa nu le fi strans bine,dar daca le mai si bagam la cuptor cred ca nu sar mai fi stricat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Zacusca