Zacusca de ghebe

de mybella in Zacusca, 18 Oct 2013 | 8787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ghebe
  • 3 kg ceapa
  • 5 kg ardei grasi sau capia
  • 1 kg morcov
  • 800 gr pasta de tomate
  • 1 l ulei
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita piper boabe
  • 10 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Ceapa, ardeii si mocovul se curata, se spala si se taie fasii.Ghebele se curata de impuritati, se spala bine in 4-5 ape si se pun la fiert 10minute in apa clocotita.

Jumatate din cantitatea de ulei se pune la incins intr-o craticioara. Cand sa incins se adauga putin ardeii si ceapa si se lasa cat sa se moaie.

Se lasa sa se raceasca putin si impreuna cu ghebele si morcovii se dau prin masina de tocat carne sau la robot.

Se pun toate intr-o oala care se poate baga la cuptor, se adauga restul de ulei, pasta de tomate, se asezoneaza cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se amesteca bine si se da la cuptor aproximativ 2 ore 30 minute amestecand din cand in cand.

Se pune fierbinte in borcane de sticla care se sigileaza bine. Acestea se aseaza in tava de cuptor distantate, sa nu atinga intre ele, cu putina apa.

Se lasa sa fiarba 40-45 minute.

Cand sunt gata se lasa in cuptor o ora sa se racoresca putin dupa care se scot si se invelesc cu o patura pana se racesc bine.

Depozitam intr un loc rece si uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

18.10.2013, 23:34

laura_n 1

20.10.2013, 14:19

cea mai buna zacusca

Romanita 1

25.10.2013, 20:57

Eu am facut o fara morcov, dar a iesit delicioasa, merci ptr. Indrumare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole