Zacusca de gogonele

de Isabel in Mancaruri de post, 17 Oct 2013 | 3008 vizualizari

 

fff buna,imi place mai mult ca cea de vinete,e mai acrisoara

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogonele mai coapte nu foarte verzi
  • 1 kg de ardei rosu gras sau capia
  • 1 kg ceapa
  • 300ml zarzavat facut in casa(din rosii si ardei rosu)
  • 300 ml suc de rosii(facut in casa sau cumparat)
  • 2lg bulion
  • 4lg zahar,dupa gust
  • 3-4 L sare, dupa gust
  • piper dupa gust
  • ulei(4-5 lg)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de gogonele:

Se coc ardei si se lasa putin la aburit cu un prosop(capac),apoi se curata de coaja si seminte.


Gogonelele se dau prin masina de tocat si se pun intr-o sita cu gaurele foarte mici la scurs,se dau si ardeii copti prin masina si se pun separat intr-un alt vas.


Se curata si se toaca fin ceapa si se pune la calit in 4-5 lg de ulei.Cand s-a calit suficient(sa aiba o culoare aurie),se adauga gogonele scurse de zeama dar nu toata(daca s-a scurs toata mai adaugati in oala o cana de zeama),si se lasa sa fiarba bine cam o ora amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.


Apoi adaugam ardeiul si lasam si pe acesta 15 min,apoi adaugam zarzavatul, sucul si bulionul si lasam sa fiarba pana scade toata zeama(aprox. o ora),punem piperul,zaharul si sarea,mai fiebem 5 min si punem la borcane,se sigileaza si se fierb 15-20 min la bain-marine.

 

TIPS-URI

1

Ceapa nu se caleste prea mult sa nu se arda,astfel gustul zacustii va fi diferit si nu tocmai placut.Se recomanda se se amestece continuu cand zeama a scazut considerabil avand tendinta sa se lipeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de gogonele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

17.10.2013, 11:35

Interesanta reteta

MotanLaOale 1

17.10.2013, 11:56

Isabel 1

18.10.2013, 10:05

fff buna,garantez ca o sa va placa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta