Zacusca de vinete

de Sylvia in Conserve, 4 Oct 2010 | 7968 vizualizari

 

Este una dintre conservele de iarna preferate de mine, plina de aroma si culoare, nu are nici un cusur decat acela ca se face destul de greu am eu un off cu zacusca si indelungul proces de preparare. Reteta pe care v-o prezint este reteta de zacusca a soacrei mele si e excelenta zic eu, daca o sa o testati vreodata poate imi dati dreptate

 

INGREDIENTE

  •  5 kg vinete,
  • 4 kg de ardei grasi ( puteti pune 2 ardei si 2 de gogosari, eu in Franta nu gasesc gogosari ),
  • 750 ml ulei,
  • 1 kg de ceapa,
  • 1 litru de bulion ( e am pus ceva conserva de pulpe de rosii mixate putin mai consistent decat bulionul), 
  • 150 ml pasta de rosii ,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

 Preparare se coc vinetele si ardeii si se curata de coaja. In ceaunul de fonta am pus uleiul si ceapa tocata marunt cu robotul si am lasat la foc mic timp de vreo 20 de minute. Dupa aceea am adaugat vinetele tocate marunt si am adaugat sare, piper, dafinul si am lasat din nou 20-25 minute.  A venit randul ardeiului sa participe la zacusca tot asa tocat marunt cu robotul. Avantajul ceaunului a fost ca a permis sa se faca totul la foc mic si nu s-a prins de vas deloc, a trebuit sa amestec doar la interval de cateva minute. La vreo 15 minute dupa ardei am adaugat pulpa de rosii si pasta de rosii si am lasat sa se faca incet inca vreo 30 de minute.

  Dupa ce am observat ca a scazut bine si se ridica uleiul deasuspra  putem sa punem punct procedeului de preparare mai dregem cu sare si piper si este gata pentru a fi pusa in borcane. Eu am sterilizat borcanele in prealabil, la 180 de grade in cuptor pentru o ora. Se toarna fierbinte in borcabele fierbinti ( cu grija are si cu manusi de bucatarie )  si se infileteaza rapid sa se faca vid. Va prezint o felie spre degustare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

alinutzika 1

03.08.2011, 00:56

o bunatate

Sylvia 1

03.08.2011, 16:32

E bestiala reteta acesata, trebuie sa imi dau curaj sa ma pun sa fac zacusca de anul acesta

Bya Ralu 1

18.08.2012, 12:37

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

ieri la 17:24

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

ieri la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

ieri la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de fasole boabe