Zacusca de vinete

de gugugh in Conserve, 2 Noi 2010 | 12834 vizualizari

 

o bunatate ,

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete,
  • 1,5 kg ardei sau gogosar,
  • 1,5 kg ceapa, 
  • 1 cutie pasta de tomate,
  • 750 ml ulei,
  • foi dafin,
  • boabe piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs o zi.
Gogosarii se spala, se curata de seminte si se toaca la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Ceapa de asemenea se curata si se toaca marunt.
De preferat se foloseste un tuci sau o cratita in care sa nu se prinda de fund se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se caleste pana cand se ridica usor uleiul la suprafata apoi se adauga si ardeiul, foile de dafin si boabele de piper. Se amesteca des pana cand de asemenea se ridica uleiul deasupra. Se adauga apoi si vinetele tocate marunt si se amesteca des pana cand de asemenea iese uleiul deasupra. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba. Asezonam cu sare dupa gust si e gata cand incepe sa iasa uleiul deasupra.
Se opreste focul si se pune imediat in borcane curate si uscate si se pun capacele. Se strang foarte bine si se pun intr-o patura ca sa stea la cald. Se lasa asa vreo 2-3 zile pana se racesc in voie. Asa se videaza foarte bine.
Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

gugugh 1

02.11.2010, 21:47

e super buna, haideti repede ca mai sunt 3-4 borcanele,,,,

vanilla 1

03.11.2010, 12:41

cu painica de casa...

gugugh 1

03.11.2010, 12:43

pai da , eu nu mai cumpar de ceva luni painica mi.o fac in casa si e dementiala

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muratura picanta cu morcovi