Zacusca de vinete

de gugugh in Conserve, 2 Noi 2010 | 6995 vizualizari

 

o bunatate ,

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete,
  • 1,5 kg ardei sau gogosar,
  • 1,5 kg ceapa, 
  • 1 cutie pasta de tomate,
  • 750 ml ulei,
  • foi dafin,
  • boabe piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs o zi.

Gogosarii se spala, se curata de seminte si se toaca la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Ceapa de asemenea se curata si se toaca marunt.

De preferat se foloseste un tuci sau o cratita in care sa nu se prinda de fund se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se caleste pana cand se ridica usor uleiul la suprafata apoi se adauga si ardeiul, foile de dafin si boabele de piper. Se amesteca des pana cand de asemenea se ridica uleiul deasupra. Se adauga apoi si vinetele tocate marunt si se amesteca des pana cand de asemenea iese uleiul deasupra. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba. Asezonam cu sare dupa gust si e gata cand incepe sa iasa uleiul deasupra.

Se opreste focul si se pune imediat in borcane curate si uscate si se pun capacele. Se strang foarte bine si se pun intr-o patura ca sa stea la cald. Se lasa asa vreo 2-3 zile pana se racesc in voie. Asa se videaza foarte bine.

Delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

gugugh 1

02.11.2010, 21:47

e super buna, haideti repede ca mai sunt 3-4 borcanele,,,,

vanilla 1

03.11.2010, 12:41

cu painica de casa...

gugugh 1

03.11.2010, 12:43

pai da , eu nu mai cumpar de ceva luni painica mi.o fac in casa si e dementiala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari