Zacusca de vinete

de Denissa in Zacusca, 5 Oct 2011 | 3064 vizualizari

 

In fiecare toamna prepar Zacusca de vinete pentru cei dragi dupa o reteta pe care v-o recomand si voua.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete coapte
  • 5 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 l ulei
  • sare
  • foi de dafin
  • piper
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Se coc vinetele si gogosarii si se curata. Vinetele se lasa la scurs apoi se toaca. Gogosarii se curata si ei si se dau prin masina de tocat, apoi si vinetele. Ceapa se curata si se da si ea prin masina de tocat.


Se pune uleiul in cratita, se pune ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga gogosarii. Dupa ce s-au fiert si gogosarii cu ceapa se adauga vinetele date prin masina de tocat.


Se potriveste de sare, se adauga foi de dafin si boabe de piper. Se poate adauga si o lingura dua de zahar in zacusca de vinete ,pentru un gust mai dulce.


Se fierbe zacusca de vinete pana iese uleiul deasupra.


Zacusca de vinete se pune in borcane si se fierbe in baie de abur timp de 30 de minute (din momentul in care a inceput sa clocoteasca).

 

TIPS-URI

1

este cam mult de lucru dar nimic nu se compara c-o felie de paine cu zacusca de vinete, alaturi de-o cana de ceai fierbinte, savurate-n miezul iernii

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MIUTA 1

06.10.2011, 23:19

adry88 1

07.10.2011, 16:04

place

Denissa 1

22.10.2011, 07:50

multumesc fetelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 19:41

Chifle cu unt

ieri la 17:27

Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

de RODIMUR 5

ieri la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete