Zacusca de vinete

de Denissa in Zacusca, 5 Oct 2011 | 2339 vizualizari

 

In fiecare toamna prepar Zacusca de vinete pentru cei dragi dupa o reteta pe care v-o recomand si voua.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete coapte
  • 5 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 l ulei
  • sare
  • foi de dafin
  • piper
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Se coc vinetele si gogosarii si se curata. Vinetele se lasa la scurs apoi se toaca. Gogosarii se curata si ei si se dau prin masina de tocat, apoi si vinetele. Ceapa se curata si se da si ea prin masina de tocat.


Se pune uleiul in cratita, se pune ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga gogosarii. Dupa ce s-au fiert si gogosarii cu ceapa se adauga vinetele date prin masina de tocat.


Se potriveste de sare, se adauga foi de dafin si boabe de piper. Se poate adauga si o lingura dua de zahar in zacusca de vinete ,pentru un gust mai dulce.


Se fierbe zacusca de vinete pana iese uleiul deasupra.


Zacusca de vinete se pune in borcane si se fierbe in baie de abur timp de 30 de minute (din momentul in care a inceput sa clocoteasca).

 

TIPS-URI

1

este cam mult de lucru dar nimic nu se compara c-o felie de paine cu zacusca de vinete, alaturi de-o cana de ceai fierbinte, savurate-n miezul iernii

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MIUTA 1

06.10.2011, 23:19

adry88 1

07.10.2011, 16:04

place

Denissa 1

22.10.2011, 07:50

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

 Salau cu prosciutto ,rosii uscate si usturoi

ieri la 23:56

Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 19:35

Desert marshmallows stars

de Meea 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete