Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

de mimmi in Zacusca, 22 Sep 2010 | 11951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 kg vinete(cantarite dupa ce au fost prajite si curatate)
  • 5 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 kg morcovi
  • 1,5 ulei
  • aproximativ 500 ml bulion
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin.  
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun:

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte.Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii.Se curata ceapa si morcovii,ceapa se lasa 1 ora in apa iar morcovii se razalesc.Fasolea se pune la fiert.Se dau prin masina de tocat gogosarii,vinetele si ceapa curatate.

In ceaun se pun 500 ml ulei si se caleste ceapa si morcovii.Se adauga gogosarii,vinetele si se fierb,se pune restul de ulei,sare,piper.Se amesteca toate,se adauga bulionul dupa gust,fasolea si foile de dafin.Se fierbe pana se ridica uleiul la suprafata. Se spala borcanele si capacele si se pun in cuptor pana se usuca.Se umple cu zacusca,se incalzeste cuptorul si se pun borcanele fara capac.Se lasa pana se face crusta pe deasupra.Se inchid si se tin la loc racoros.

Se amesteca tot timpul in ceaun ca se leaga de fund!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mimmi 1

30.09.2010, 14:25

Am incercat sa modific reteta dar nu pot! Trebuie puse borcanele puse intr-o patura si invelite si ziua urmatoare sa le dustuliti.Este prima data cand nu le-am dustulit doar le-am pus in cuptor sa prinda crusta...dar nu stau...am patit-o acum pe pielea mea...

Miha 1

30.09.2010, 15:45

Mimi, retetele se pot modifica doar 3 zile dupa publicare. Trimite un mail la Bucataras cu modificarile dorite si se rezolva.

DIANA B 1

04.10.2010, 09:51

Scz ... e ok totul ... nu vazusem ce-ai facut cu restul de ulei

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de vinete