Tocana de legume la borcan

de Andreea Baraboi in Zacusca, 18 Sep 2014 | 5948 vizualizari

 

Ne pregatim pentru iarna si incepem sa facem pregatiri

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei grasi de diferite culori
  • 1kg jumate ardei kapia
  • o cana de orez
  • 500 g bulion,
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 3foi de dafin
  • vegeta sau sare dupa preferinta
  • ulei 200 ml
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume la borcan:

Curatam ceapa  si o taiem nu chiar marunt si intr-o tigaie mai inalta o punem  sa se  inmoaie in ulei la foc mic.

Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea mare si apoi dupa ce am  scos ceapa si a pus-o la scurs intr-o sita uleiul respectiv il folosim la calirea morcovului tot in acelasi vas unde am undit ceapa !

Orezul il spalam si il punem la unflat  dar sa nu ajunga la fierbere deoarece acesta va fierbe in tocana  de legume.Dupa ce sa unflat suficient il  punem la scurs intr-o sita .

Spalam si curatam  ardeii de seminte si apoi ii taiem cubulete nu chiar mici dupa care intr-o oala  mare ii punem in ea si dam la foc potrivit sa se inmoaie si ei.

Cand acestia au inceput cat de cat sa se caleasca adaugam bulionul si amestecam mereu pt 5 minute dupa care adaugam ceapa , morcovul ,orezul  si amestecam incontinuu. Am  adaugat vegeta ,foile de dafin si piperul  si au fiert la foc foarte mic pt 2 ore. 

Tocana de legume  nu trebuie sa fie prea lichida, eu am lasat-o sa scada  ca sa nu  se desprinda usor de lingura.

TREBUIE SA AMESTECAM MEREU  DEOARECE SE VA PRINDE DE FUNDUL OALEI!

Am pregatit borcanele le=am spalat si le-am uscat foarte bine .

Cand  tocana este  scazuta suficient o adaugam in borcane  inchidem cu o folie alimentara si inchidem  capacul foarte bine.

Am lasat sa se  raceasca in paturi 2 zile! 

TIPS-URI

1

Tocana de legume trebuie sa fie pusa in legume asa fierbinte .

2

Am folosit 4 linguri de secretul gustului de legume, dar fiecare dupa preferinta .

3

Borcanele dupa doua zile erau reci si le-a asezat in rafturile camarei .

4

Mi-au iesit 9 borcane. 5 de 800 g si 3 de 400g .

5

Un borcan de 400 g l-au devorat hotii din casa :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de dovlecei