Tocana de legume la borcan

de Andreea Baraboi in Zacusca, 18 Sep 2014 | 2977 vizualizari

 

Ne pregatim pentru iarna si incepem sa facem pregatiri

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei grasi de diferite culori
  • 1kg jumate ardei kapia
  • o cana de orez
  • 500 g bulion,
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 3foi de dafin
  • vegeta sau sare dupa preferinta
  • ulei 200 ml
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume la borcan:

Curatam ceapa si o taiem nu chiar marunt si intr-o tigaie mai inalta o punem sa se inmoaie in ulei la foc mic.


Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea mare si apoi dupa ce am scos ceapa si a pus-o la scurs intr-o sita uleiul respectiv il folosim la calirea morcovului tot in acelasi vas unde am undit ceapa !


Orezul il spalam si il punem la unflat dar sa nu ajunga la fierbere deoarece acesta va fierbe in tocana de legume.Dupa ce sa unflat suficient il punem la scurs intr-o sita .


Spalam si curatam ardeii de seminte si apoi ii taiem cubulete nu chiar mici dupa care intr-o oala mare ii punem in ea si dam la foc potrivit sa se inmoaie si ei.


Cand acestia au inceput cat de cat sa se caleasca adaugam bulionul si amestecam mereu pt 5 minute dupa care adaugam ceapa , morcovul ,orezul si amestecam incontinuu. Am adaugat vegeta ,foile de dafin si piperul si au fiert la foc foarte mic pt 2 ore.


Tocana de legume nu trebuie sa fie prea lichida, eu am lasat-o sa scada ca sa nu se desprinda usor de lingura.


TREBUIE SA AMESTECAM MEREU DEOARECE SE VA PRINDE DE FUNDUL OALEI!


Am pregatit borcanele le=am spalat si le-am uscat foarte bine .


Cand tocana este scazuta suficient o adaugam in borcane inchidem cu o folie alimentara si inchidem capacul foarte bine.


Am lasat sa se raceasca in paturi 2 zile!

 

TIPS-URI

1

Tocana de legume trebuie sa fie pusa in legume asa fierbinte .

2

Am folosit 4 linguri de secretul gustului de legume, dar fiecare dupa preferinta .

3

Borcanele dupa doua zile erau reci si le-a asezat in rafturile camarei .

4

Mi-au iesit 9 borcane. 5 de 800 g si 3 de 400g .

5

Un borcan de 400 g l-au devorat hotii din casa :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

18.09.2014, 21:53

Panacris 1

19.09.2014, 08:57

marcela1979 1

20.09.2014, 02:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei