Zacusca de vinete si ardei gogosari

de corina241 in Zacusca, 24 Noi 2010 | 26342 vizualizari

 

Zacusca este preferata noastra si de aceea o fac in fiecare an pentru ca stiu cum va fi devorata;)Este foarte buna in post!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 5 kg ardei gras rosu
  • 1,5 kg ceapa
  • 1,5 kg morcovi
  • 1 l ulei
  • 2x450 g pasta de bulion
  • piper boabe
  • sare mare de bucatarie
  • foi de dafin
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete si ardei gogosari:

Vinetele se coc bine in cuptor sau pe plita.Se lasa la scurs pentru 1 ora .

Intre timp se pregateste un ceaun de fonta in care punem uleiul si ceapa tocata marunt in robotul de bucatarie.Lasam sa se calesca pana ceapa va devenii sticloasa.Morcovul dat si el pe razatoarea mica sau in robot se adauga peste ceapa pentru a-l cali 10 minute.

Vinetele bine scurse le tocam marunt si le adaugam in ceaun,impreuna cu ardeiul gogosar tocat in robot.Mestecam continuu pentru a nu se prinde(avantajul ceaunului de fonta a fost ca nu s-a prins deloc,fiind si focul foarte mic).Potrivim de sare,punem boabele de piper si foile de dafin,apoi punem si pasta de tomate.

Eu le-am dat la cuptor sa scada pentru 1 ora si 30 minute.Cand este foarte bine fiarta si uleiul a iesit deasupra scoatem din cuptor si umplem borcanele cat timp zacusca este fierbinte..

Sterilizam borcanele in cuptor si le punem intre paturi pana a doua zi pentru a se raci treptat.

Va servesc cu o feliuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si ardei gogosari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (11)

MIUTA 1

26.11.2010, 13:12

Mi-ai facut pofta,uite acum merg sa-mi fac o felie si eu

elena1988 1

11.02.2011, 16:51

Bya Ralu 1

18.08.2012, 12:33

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca