Zacusca de vinete si masline

de Irina in Mancaruri de legume, 9 Sep 2013 | 10833 vizualizari

 

E prima data cand fac zacusca si sunt foarte incantata de rezultat!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg rosii
  • 1kg ceapa
  • 400 ml ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura sare
  • piper
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete si masline:

Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor! 

Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii.

Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am lasat-o deoparte, acoperita.

Legumele coapte le-am scos in doua vase, le-am sarat si le-am acopeit cu capace, pentru a se desprinde coaja mai usor de pe ele. Le-am curarat de coaja si de samburi.

Am tocat pe rand legumele la robot, nu foarte fin, pentru ca mie imi place sa gasesc bucati de legume prin zacusca.

Intr-un vas am pus ulei la incins, am adaugat ceapa tocata si am amestecat pana adevenit usor sticloasa.

Am adaugat vinetele coapte, apoi ardeii si gogosarii tocati, dupa care am pus si rosiile mixate.

Am adaugat foile de dafin si am lasat legumele la fiert, la foc moale, cam doua ore.

Am amestecat din cand in cand cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca, chiar daca fundul vasului meu e destul de gros.

Aproape de final am adaugat o lingura de sare si cateva linguri de masline. 

Cand zacusca e fiarta bine am oprit focul si dupa ce s-a racit putin am pus-o in borcane.

In mod normal, borcanele se pun la cuptor, la bain-marie, pentru sterilizare, dar la cantitatea pe care am facut-o, nu are rost, le consumam direct.

Am facut cam 9 borcane de zacusca, vreo doua deja le-am papat, maine mai dau vreo doua...deci se cam termina si trebuie sa o iau de la capat, nu? 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

madi_marin 1

11.09.2013, 18:58

interesanta reteta ta cu masline...

Irina 1

13.09.2013, 11:57

mihaela, chiar iti recomand, maslinele ii dau un gust deosebit.

Irina 1

13.09.2013, 11:57

multumesc, madi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete