Zacusca de vinete si masline

de Irina in Mancaruri de legume, 9 Sep 2013 | 4384 vizualizari

 

E prima data cand fac zacusca si sunt foarte incantata de rezultat!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg rosii
  • 1kg ceapa
  • 400 ml ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura sare
  • piper
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete si masline:

Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor!


Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii.


Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am lasat-o deoparte, acoperita.


Legumele coapte le-am scos in doua vase, le-am sarat si le-am acopeit cu capace, pentru a se desprinde coaja mai usor de pe ele. Le-am curarat de coaja si de samburi.


Am tocat pe rand legumele la robot, nu foarte fin, pentru ca mie imi place sa gasesc bucati de legume prin zacusca.


Intr-un vas am pus ulei la incins, am adaugat ceapa tocata si am amestecat pana adevenit usor sticloasa.


Am adaugat vinetele coapte, apoi ardeii si gogosarii tocati, dupa care am pus si rosiile mixate.


Am adaugat foile de dafin si am lasat legumele la fiert, la foc moale, cam doua ore.


Am amestecat din cand in cand cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca, chiar daca fundul vasului meu e destul de gros.


Aproape de final am adaugat o lingura de sare si cateva linguri de masline.


Cand zacusca e fiarta bine am oprit focul si dupa ce s-a racit putin am pus-o in borcane.


In mod normal, borcanele se pun la cuptor, la bain-marie, pentru sterilizare, dar la cantitatea pe care am facut-o, nu are rost, le consumam direct.


Am facut cam 9 borcane de zacusca, vreo doua deja le-am papat, maine mai dau vreo doua...deci se cam termina si trebuie sa o iau de la capat, nu?




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

madi_marin 1

11.09.2013, 18:58

interesanta reteta ta cu masline...

Irina 1

13.09.2013, 11:57

mihaela, chiar iti recomand, maslinele ii dau un gust deosebit.

Irina 1

13.09.2013, 11:57

multumesc, madi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete