Zacusca mixta

de lia maria in Zacusca, 2 Noi 2010 | 7626 vizualizari

 

Am facut aceasta zacusca in premiera, reteta imi apartine, am combinat mai multe legume si a iesit ceva foarte, foarte delicios, am botezat-o Mixta. Familia mea e super incantata de gustul ei si deja, baietii mei, mi-au lansat comanda si pentru la anul.

 

INGREDIENTE

  • 1l ulei
  • 500g ceapa rosie (curatata si macinata)
  • 1kg ceapa alba (curatata si macinata)
  • 3kg morcovi (curatati si macinati)
  • 1,5kg ciuperci (fierte si macinate)
  • 1kg ardei gras verde (copt,curatat si macinat)
  • 6 bucati ardei iute (fara seminte si macinati)
  • 4kg gogosari (copti, cratati si macinati)
  • 2kg vinete (coapte, curatate si tocate)
  • 1l bullion de rosii
  • 2 linguri sare mare
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingurita chimen macinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca mixta:

Vinetele se coc, se curata si se pun pe o planseta inclinata, la scurs. Gogosarii si ardeii grasi, se spala bine, se indeparteaza coditele si se lasa la zvantat (uscat). Ceapa si morcovii se curata si se spala. Ardeii iuti, se spala si li se indeparteaza semintele si nervurii. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, pentru 20’, apoi se scot intr-o strecuratoare. Intr-o cratita mai inalta, punem ulei de palmier, in care vom coace rand pe rand gogosarii si ardeii, apoi ii curatam de piele si cotoare. Toate legumele le macinam cu masina de carne, vinetele le tocam si le punem in boluri separate.


Intr-o oala mare(eu am pus in doua, ca nu mi-a incaput) se pune uleiul la incins si adaugam rand pe rand legumele,bulionul si asezonam,in ordinea enumerarii ingredientelor. Fierbem zacusca timp de 2h,la foc mic (decand da primul clocot), si amestecand destul de des sa nu se prinda de fundul cratitei, pana devine ca o pasta. Cand este gata, o punem in borcanele sterilizate, le infiletam si le asezam intre paturi la dinstuit pentru1-2 zile, dupa care le etichetam si le ordonam pe raft in camara. Acestea au fost ultimele mele conserve puse in acest an, oricum nu mai am loc pe rafturi, sunt pline toate. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca mixta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Adinacarla 1

04.11.2010, 15:29

yam, yam ce bine arata

Sylvia 1

04.11.2010, 16:42

cred ca e tare buna, imi place reteta

alinutzika 1

18.08.2011, 23:20

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zacusca sarbeasca