Zacusca mixta

de lia maria in Zacusca, 2 Noi 2010 | 12013 vizualizari

 

Am facut aceasta zacusca in premiera, reteta imi apartine, am combinat mai multe legume si a iesit ceva foarte, foarte delicios, am botezat-o Mixta. Familia mea e super incantata de gustul ei si deja, baietii mei, mi-au lansat comanda si pentru la anul.

 

INGREDIENTE

  • 1l ulei
  • 500g ceapa rosie (curatata si macinata)
  • 1kg ceapa alba (curatata si macinata)
  • 3kg morcovi (curatati si macinati)
  • 1,5kg ciuperci (fierte si macinate)
  • 1kg ardei gras verde (copt,curatat si macinat)
  • 6 bucati ardei iute (fara seminte si macinati)
  • 4kg gogosari (copti, cratati si macinati)
  • 2kg vinete (coapte, curatate si tocate)
  • 1l bullion de rosii
  • 2 linguri sare mare
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingurita chimen macinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca mixta:

Vinetele se coc, se curata si se pun pe o planseta inclinata, la scurs. Gogosarii si ardeii grasi, se spala bine, se indeparteaza coditele si se lasa la zvantat (uscat). Ceapa si morcovii se curata si se spala. Ardeii iuti, se spala si li se indeparteaza semintele si nervurii. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, pentru 20’, apoi se scot intr-o strecuratoare. Intr-o cratita mai inalta, punem ulei de palmier, in care vom coace rand pe rand gogosarii si ardeii, apoi ii curatam de piele si cotoare. Toate legumele le macinam cu masina de carne, vinetele le tocam si le punem in boluri separate.

Intr-o oala mare(eu am pus in doua, ca nu mi-a incaput) se pune uleiul la incins si adaugam rand pe rand legumele,bulionul si asezonam,in ordinea enumerarii ingredientelor. Fierbem zacusca timp de 2h,la foc mic (decand da primul clocot), si amestecand destul de des sa nu se prinda de fundul cratitei, pana devine ca o pasta. Cand este gata, o punem in borcanele sterilizate, le infiletam si le asezam intre paturi la dinstuit pentru1-2 zile, dupa care le etichetam si le ordonam pe raft in camara. Acestea au fost ultimele mele conserve puse in acest an, oricum nu mai am loc pe rafturi, sunt pline toate. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca mixta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Adinacarla 1

04.11.2010, 15:29

yam, yam ce bine arata

Sylvia 1

04.11.2010, 16:42

cred ca e tare buna, imi place reteta

alinutzika 1

18.08.2011, 23:20

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt