Zacusca mixta

de lia maria in Zacusca, 2 Noi 2010 | 12494 vizualizari

 

Am facut aceasta zacusca in premiera, reteta imi apartine, am combinat mai multe legume si a iesit ceva foarte, foarte delicios, am botezat-o Mixta. Familia mea e super incantata de gustul ei si deja, baietii mei, mi-au lansat comanda si pentru la anul.

 

INGREDIENTE

  • 1l ulei
  • 500g ceapa rosie (curatata si macinata)
  • 1kg ceapa alba (curatata si macinata)
  • 3kg morcovi (curatati si macinati)
  • 1,5kg ciuperci (fierte si macinate)
  • 1kg ardei gras verde (copt,curatat si macinat)
  • 6 bucati ardei iute (fara seminte si macinati)
  • 4kg gogosari (copti, cratati si macinati)
  • 2kg vinete (coapte, curatate si tocate)
  • 1l bullion de rosii
  • 2 linguri sare mare
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingurita chimen macinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca mixta:

Vinetele se coc, se curata si se pun pe o planseta inclinata, la scurs. Gogosarii si ardeii grasi, se spala bine, se indeparteaza coditele si se lasa la zvantat (uscat). Ceapa si morcovii se curata si se spala. Ardeii iuti, se spala si li se indeparteaza semintele si nervurii. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, pentru 20’, apoi se scot intr-o strecuratoare. Intr-o cratita mai inalta, punem ulei de palmier, in care vom coace rand pe rand gogosarii si ardeii, apoi ii curatam de piele si cotoare. Toate legumele le macinam cu masina de carne, vinetele le tocam si le punem in boluri separate.

Intr-o oala mare(eu am pus in doua, ca nu mi-a incaput) se pune uleiul la incins si adaugam rand pe rand legumele,bulionul si asezonam,in ordinea enumerarii ingredientelor. Fierbem zacusca timp de 2h,la foc mic (decand da primul clocot), si amestecand destul de des sa nu se prinda de fundul cratitei, pana devine ca o pasta. Cand este gata, o punem in borcanele sterilizate, le infiletam si le asezam intre paturi la dinstuit pentru1-2 zile, dupa care le etichetam si le ordonam pe raft in camara. Acestea au fost ultimele mele conserve puse in acest an, oricum nu mai am loc pe rafturi, sunt pline toate. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca mixta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca